Γεγονός η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου στη χώρα μας

2 έτη πριν
logo gov.gr

Δύο νέες υπηρεσίες έγιναν διαθέσιμες στο ελληνικό κοινό την Παρασκευή. Ο λόγος για την Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου και την Ψηφιακή Βεβαίωση Ιδιωτικού Συμφωνητικού, χάρη στις οποίες οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βεβαιώνουν ψηφιακά την υπογραφή τους σε κάθε είδους έγγραφο ή συμφωνητικό. Οι συγκεκριμένες έρχονται να προστεθούν στην Ψηφιακή Έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης και εκείνη της Εξουσιοδότησης, ψηφιοποιώντας πλέον ολοκληρωτικά τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το γνήσιο της υπογραφής και κάνοντας την επίσκεψη στα ΚΕΠ και τα αστυνομικά τμήματα παρελθόν.

Για να χρησιμοποιήσουν τις δύο υπηρεσίες, οι πολίτες θα πρέπει να επισκέπτονται το docs.gov.gr το οποίο θα αποτελεί πλέον το βασικό hub όσον αφορά το γνήσιο της υπογραφής (εναλλακτικά, είναι προσβάσιμες από την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» του gov.gr). Για την ταυτοποίησή τους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν είτε τους κωδικούς τους στο Taxisnet (απαιτείται επιβεβαιωμένος αριθμός κινητού τηλεφώνου), είτε τους κωδικούς web banking τους (υποστηρίζεται μεγάλος αριθμός τραπεζών). Αν το έγγραφο υπογράφεται από περισσότερα πρόσωπα, η προσθήκη τους γίνεται με χρήση ονοματεπωνύμου και ΑΦΜ έτσι ώστε εκείνα να υπογράψουν ακολουθώντας τα ίδια βήματα.

Οι δύο υπηρεσίες παρουσιάστηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον Πρωθυπουργό την Παρασκευή.