Γίνεται NFT και δημοπρατείται το πρώτο μήνυμα στη Wikipedia

2 έτη πριν
Jimmy Wales

Η μόδα με τα NFT καλά κρατεί! Μετά από έργα τέχνης, βίντεο, αντικείμενα video games, tweets, μουσικών κομματιών και κάθε λογής ψηφιακά αντικείμενα, ήρθε και η ώρα της Wikipedia, αφού όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, το πρώτο μήνυμα που ανέβηκε στη γνωστή ιστοσελίδα θα μετατραπεί σε NFT και θα δημοπρατηθεί.

Το εν λόγω μήνυμα ήταν κάτι εξαιρετικά απλό και συγκεκριμένα οι λέξεις «Hello World!» που έγραψε ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, λίγο αφότου η γνωστή εγκυκλοπαίδεια βγήκε στον αέρα τον Ιανουάριο του 2001. Σύμφωνα με τον Christie’s οι προσφορές για αυτό το κομμάτι ψηφιακής ιστορίας θα ξεκινήσουν από τα $100 ενώ θα γίνονται δεκτές μέχρι και τα μέσα του μήνα.

Αν κρίνουμε πάντως από την επιτυχία που είχε ανάλογη κίνηση του Jack Dorsey, του CEO του Twitter (ο οποίος, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του) που πούλησε σε δημοπρασία το πρώτο του tweet έναντι $2,9 εκατ., το μήνυμα του Wales έχει όλα τα φόντα να μοσχοπληρωθεί. Τα NFT άλλωστε είναι ό,τι πιο «hot» υπάρχει αυτή τη στιγμή στον εύθραυστο κόσμο του ίντερνετ: πριν λίγους μήνες ένα NFT από το meme Disaster Girl πωλήθηκε έναντι $500.000 ενώ την ίδια στιγμή, η Dapper Labs, εταιρεία που τρέχει το NBA Top Shot έχει φτάσει σε αξία τα $2,6 δισ.

Η Wikipedia ιδρύθηκε από τους Jimmy Wales και Larry Sanger και έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο διαδίκτυο στις 15 Ιανουαρίου του 2001. Πλέον διατίθεται σε 325 γλώσσες απαριθμώντας πάνω από 57 εκατ. άρθρα, καταγράφοντας γύρω στις 2 εκατ. μοναδικές επισκέψεις και 17 εκατ. επεξεργασίες περιεχομένου τον μήνα.