Γνώρισε το νέο Xiaomi 12T αλλά και το Xiaomi 12T Pro με κάμερα 200MP!

1 έτος πριν
Xiaomi 12T και Xiaomi 12T Pro

Η επόμενη «σελίδα» για τα Xiaomi smartphones είναι αφιερωμένη στη φωτογραφία, με την εταιρεία να αποκαλύπτει τα Xiaomi 12T και Xiaomi 12T Pro. Συγκεκριμένα, το Xiaomi 12T Pro ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά, με αισθητήρα κάμερας 200MP και λογισμικό που συνδυάζεται τέλεια, για να προσφέρει επαγγελματικού επιπέδου αποτελέσματα από πολλές απόψεις.

Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή. Το βασικό μοντέλο της σειράς είναι το Xiaomi 12T με κόστος 649,90€, εξοπλισμένο με αισθητήρα κάμερας 108MP με οπτική σταθεροποίηση, δύο επιπλέον κάμερες (ultra-wide και macro) και μια εμπρόσθια κάμερα 20MP.

Διαθέτει επίσης μια μεγάλη οθόνη 6.67” με πάνελ τύπου CrystalRes AMOLED και ανάλυση 1220p, όπως και επένδυση Gorilla Glass 5 για μεγάλη αντοχή. Ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει τα 120Hz οπότε, πέραν αμφιβολίας, πρόκειται για ένα ποιοτικό σύνολο σε εμφάνιση, απόδοση κι αντοχή. Η οθόνη συμπληρώνεται από στερεοφωνικά ηχεία που υποστηρίζουν Dolby Atmos και Hi-Res Audio, οπότε ο συνδυασμός όλων κάνει το κινητό ιδανικό για μουσική και παρακολούθηση βίντεο.

Πίσω από την οθόνη, θα βρούμε τον «εγκέφαλο», έναν οκταπύρηνο MediaTek Dimensity 8100-Ultra που εγγυάται υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, οπότε μαζί με την μεγάλη μπαταρία των 5000mAh η αυτονομία αναμένεται υψηλή. Για τη φόρτιση, τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο: 120W HyperCharge που κάνει το 0%-100% σε 19 λεπτά (boost mode) ή 23 λεπτά (normal mode) και χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να φτάσει στο 65%.

Το προηγμένο σύστημα ψύξης πολλαπλών στρωμάτων φροντίζει η συσκευή να μην ανεβάζει θερμοκρασία παίζοντας games αλλά ούτε κι όταν φορτίζει, παρά τις τόσο υψηλές ταχύτητες φόρτισης.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά υιοθετούνται κι από την ναυαρχίδα της σειράς, το Xiaomi 12T Pro (κόστος 899,90€), με κάποιες τροποποιήσεις. Βασική είναι η αλλαγή σε επεξεργαστή και RAM – συγκεκριμένα, το Xiaomi 12T έρχεται με 8GB RAM/128GB ROM και το Xiaomi 12T Pro με 12GB/256GB αντίστοιχα. Ο επεξεργαστής αναβαθμίζεται, έχοντας τον Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 κάτω από το «καπό» για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες του σήμερα και κάνοντας τη συσκευή ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου.

Η οθόνη διαθέτει ίδιο μέγεθος και παραμένει CrystalRes AMOLED, με παρόμοια υψηλή 1220p και υποστήριξη HDR10/HDR10+ και Dolby Vision για τεράστιο βάθος χρώματος ώστε όλα να αποτυπώνονται με ακρίβεια και ζωντάνια.

Για το τέλος, το «βαρύ πυροβολικό», η κάμερα των 200MP. Επιτρέπει την καταγραφή βίντεο σε ανάλυση 8K και μαζί με τον οπτικό σταθεροποιητή, τα αποτελέσματα είναι κινηματογραφικά χωρίς κόπο από την πλευρά του χρήστη.

Επιπλέον, το ProCut είναι μια πολύ δημιουργική προσθήκη, κόβοντας μια φωτογραφία σε πέντε κομμάτια διαφορετικών αναλογιών (π.χ. 16:9, 4:3, 1:1 κλπ) έχοντας παράλληλα ανιχνεύσει έως και 2 άτομα μέσα στο κάδρο κι έτσι μπορεί να βγάλει δύο ξεχωριστές φωτογραφίες με ένα μόνο κλικ. Φυσικά, ο χρήστης επιλέγει να κρατήσει αυτή που του αρέσει περισσότερο και έτσι σταματάει να προσπαθεί να βρει την τέλεια λήψη ή να κάνει ρυθμίσεις – το ProCut αναλαμβάνει να τα κάνει όλα μόνο του.

Ο μεγάλος αισθητήρας (1/1.22”) αφήνει πολύ περισσότερο φως να εισέλθει οπότε οι φωτογραφίες σε φωτεινά περιβάλλοντα βγαίνουν πιο ζωντανές και με καλύτερη λεπτομέρεια, ενώ υπάρχουν μεγάλα οφέλη και για τη νυχτερινή λήψη αφού ο φακός αιχμαλωτίζει περισσότερο φως και αυτό αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα.

Η σειρά XIAOMI 12T αναμένεται να διατεθεί σύντομα, με κάθε μοντέλο να προσφέρεται σε δύο χρώματα: Black και Blue. Μάλιστα για το διάστημα από 13 έως 23 Οκτωβρίου, όσοι προχωρήσουν σε αγορά του XIAOMI 12T θα λάβουν δώρο το Band 7 Pro της εταιρείας. Όσοι προπαραγγείλουν τo 12T Pro, θα κάνουν δικιά τους και την ΧΙΑΟΜΙ Robot Vacuum Mop 2 Lite ηλεκτρική σκούπα.

Μία επιπλέον παροχή για όσους προπαραγγείλουν κάποιο από τα δύο μοντέλα και για το ίδιο χρονικό διάστημα (13-23/10), θα ισχύει δωρεάν αλλαγή οθόνης κατά τους πρώτους 6 μήνες από την ημέρα αγοράς του προϊόντος. 

Τέλος σε συνεργασία με την Pandas, θα υπάρχει έξτρα όφελος +50€ για όποιον επιλέξει να δώσει την παλιά του συσκευή για να αγοράσει είτε το XIAOMI 12T είτε το XIAOMI 12T Pro.