To GOOGLE Maps δείχνει πλέον τις τιμές των διοδίων

1 έτος πριν
google maps

Η πρόοδος που έχουν σημειώσει οι εφαρμογές πλοήγησης τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή αφού πλέον δεν αποτελεί υπερβολή αν κανείς υποστηρίξει ότι ένα app όπως το GOOGLE Maps ή το Maps της APPLE είναι απαραίτητο ακόμα κι αν μιλάμε για μια διαδρομή που κάποιος ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά. Η νέα λειτουργία μάλιστα που ανακοίνωσε η GOOGLE για την εφαρμογή της έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα των οδηγών.

Το GOOGLE Maps λοιπόν θα πληροφορεί τον χρήστη για τις τιμές των διοδίων που θα συναντήσει εκείνος στον δρόμο του. Όπως αναφέρεται, η GOOGLE αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη σχετική δυνατότητα η οποία μάλιστα θα διατίθεται τόσο στους χρήστες Android, όσο και στους χρήστες iOS. Ως εκ τούτου, πριν εκείνοι αποφασίσουν για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, θα είναι σε θέση να δουν πόσο θα τους στοιχίσει ενδεχόμενη… συντόμευση από δρόμο που περιλαμβάνει διόδια -σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούν φυσικά να επιλέγουν κάποια από τις εναλλακτικές προτεινόμενες διαδρομές.

Αν βέβαια νομίζεις ότι σε καμιά βδομάδα από σήμερα θα βλέπεις στο smartphone σου τις τιμές της Εθνικής και της Αττικής Οδού, μάλλον θα πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή. Η συγκεκριμένη χρήσιμη λειτουργία, σε πρώτη φάση θα καλύπτει γύρω στους 2000 σταθμούς διοδίων σε ΗΠΑ, Ινδία, Ινδονησία και Ιαπωνία. Ο αριθμός των χωρών θα αυξηθεί σε δεύτερη φάση, αν και η GOOGLE δεν αποκάλυψε τα πλάνα της επ’ αυτού.

Το εν λόγω στοιχείο πάντως θα βολέψει ιδιαίτερα όσους πραγματοποιούν μεγάλες διαδρομές κάμποσων εκατοντάδων χιλιομέτρων που περιλαμβάνουν πολλαπλούς σταθμούς διοδίων, αφού έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια εικόνα των επιπρόσθετων χρεώσεων της διαδρομής τους -χρεώσεων που οι λιγότερο πεπειραμένοι ταξιδιώτες/οδηγοί συχνά παραβλέπουν με αποτέλεσμα, ουκ ολίγες φορές να βρίσκονται προ (δυσάρεστης) εκπλήξεως.

Για να δούμε αν η APPLE θα «απαντήσει» στην κίνηση της GOOGLE