Area Busyness: Η Google μας κρατά μακριά απ’ την… πολυκοσμία!

2 έτη πριν
Area Busyness

Με τη Black Friday και τις μέρες των Χριστουγέννων να πλησιάζουν, ο περισσότερος κόσμος θα ξεχυθεί στα καταστήματα ξεχνώντας γρίπες, COVID και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τον προβληματίζει, ψωνίζοντας σαν να μην υπάρχει αύριο. Αρκετοί όμως θα αποθαρρυνθούν από αυτήν ακριβώς την πολυκοσμία, τις ουρές και τις καθυστερήσεις. Δύο χρόνια τώρα, βλέπεις, έχουμε… καλομάθει! Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να λύσει η Google μέσα από το Google Maps.

Όπως ανακοίνωσε με blog post της η εταιρεία, στο Google Maps προστίθεται μία νέα λειτουργία ονόματι Area Busyness. Μέσω αυτής, οι χρήστες θα είναι σε θέση να βλέπουν πόση κίνηση έχει μία συγκεκριμένη περιοχή, έτσι ώστε να προγραμματίζουν σωστά τον χρόνο τους γνωρίζοντας τι τους περιμένει στη διαδρομή ή τον προορισμό τους. Το χαρακτηριστικό αυτό θα βοηθήσει μάλιστα τόσο αυτούς που αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για μια χαλαρή βόλτα, όσο και εκείνους που ψάχνουν μια περιοχή γεμάτη ζωή για τη βραδινή τους έξοδο.

Αξίζει να προσθέσουμε πως η Google προτίθεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα λεγόμενα Directories, τους καταλόγους μεγάλων τοποθεσιών, από εμπορικά κέντρα μέχρι αεροδρόμια, διαθέτοντάς τους σε ακόμα περισσότερους προορισμούς. Μέσω των Directories, οι χρήστες είναι σε θέση να δουν επιχειρήσεις και καταστήματα που φιλοξενούνται σε έναν τέτοιο χώρο, ωράρια λειτουργίας, διαθεσιμότητα parking, αξιολογήσεις πελατών κ.α.

Σύμφωνα με τη Google, τα Area Busyness και Directories θα διατεθούν σταδιακά στο Google Maps σε iOS και Android εν όψει των εορτών.