GOOGLE Maps: τρισδιάστατες εναέριες προβολές διάσημων τοποθεσιών

1 έτος πριν
google maps

Οι χάρτες της GOOGLE δεν σταματάνε να εντυπωσιάζουν, ενσωματώνοντας τακτικά νέες λειτουργίες που κάνουν τη διαφορά.

Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι τρισδιάστατες εναέριες προβολές διάσημων τοποθεσιών, με την εταιρεία να έχει συγκεντρώσει ρεαλιστικές αεροφωτογραφίες από περίπου 100 από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τόκιο. Η λειτουργία αποτελεί το πρώτο βήμα του immersive view, μιας μοναδικής εμπειρίας που συνδέει την Τεχνητή Νοημοσύνη με δισεκατομμύρια εικόνες υψηλής ανάλυσης από το Street View, τους δορυφόρους και τις αεροφωτογραφίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της GOOGLE που σε βάζει στη θέση του ταξιδιώτη που αποφασίζει να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη όπου με το συγκεκριμένο update αποκτάς την αίσθηση του πώς μοιάζει το Empire State Building από ψηλά και από κοντά, ώστε να αποφασίσεις αν επιθυμείς να το συμπεριλάβεις στο ταξιδιωτικό σου πλάνο. Για να δεις τις διαθέσιμες αεροφωτογραφίες, θα πρέπει να αναζητήσεις ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς στο GOOGLE Maps και στη συνέχεια να μεταβείς στην ενότητα των Φωτογραφιών.

Το Immersive View δεν είναι το μόνο νέο χαρακτηριστικό που έρχεται στα GOOGLE Maps, αφού η GOOGLE συνεχίζει να δείχνει την αγάπη της προς τους ποδηλάτες προσθέτοντας νέες πληροφορίες για ποδηλατικές διαδρομές. Μας ενημερώνει μάλιστα ότι τους τελευταίους μήνες, η χρήση του ποδηλάτου έχει αυξηθεί παγκοσμίως περισσότερο από 40% – κάτι που δεν προξενεί εντύπωση, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο ζεστός καιρός σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των καυσίμων οδηγούν τους ανθρώπους στην αναζήτηση πιο βιώσιμων επιλογών για τις μετακινήσεις τους.

Πλέον μπορείς να συγκρίνεις εύκολα ποδηλατικές διαδρομές, βλέποντας ακόμη και την υφή του εδάφους (όπου είναι διαθέσιμη), ώστε να προετοιμαστείς για τη διαδρομή που σε περιμένει. Προϋποθέτει ότι θα αναζητήσεις πληροφορίες για διαδρομές με ποδήλατο σε οποιοδήποτε προορισμό ενώ από τη μορφολογία του σημείου, θα μάθεις επίσης αν στη συγκεκριμένη διαδρομή θα συναντήσεις πυκνή κυκλοφορία αυτοκινήτων, σκαλιά ή απότομους λόφους. Θα βρεις ακόμα αναλυτικές πληροφορίες για τον δρόμο, ώστε να ξέρεις με μια ματιά τι είδους είναι – κεντρικός ή επαρχιακός.