Google: Πιέζει την Apple για βελτίωση επικοινωνίας μεταξύ iOS & Android

1 έτος πριν
google

Έναν ομολογουμένως ευφάνταστο τρόπο βρήκε η Google προκειμένου να πιέσει την Apple να υιοθετήσει το RCS, ένα πρωτόκολλο που θα μπορούσε να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ συσκευών Android και iOS. Η εταιρεία από το Μάουντεν Βιου, έστησε ολόκληρο site μέσω του οποίου καλεί την Apple να… αναλάβει τις ευθύνες της και να «φτιάξει το texting»!

«Δεν έχει να κάνει με το χρώμα των πλαισίων. Είναι τα θολά βίντεο, οι ομαδικές συνομιλίες που δε λειτουργούν, οι αποδείξεις ανάγνωσης που δεν έρχονται ποτέ, οι λανθασμένες ενδείξεις πληκτρολόγησης, η αδυναμία αποστολής μηνυμάτων μέσω Wi-Fi και πολλά άλλα. Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν διότι η Apple αρνείται να υιοθετήσει μοντέρνα πρότυπα επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων, όταν οι κάτοχοι συσκευών iPhone και Android ανταλλάζουν μηνύματα», γράφει χαρακτηριστικά στο site της η Google πριν προτείνει η ίδια τη λύση.

«Η Apple μετατρέπει τα γραπτά μηνύματα μεταξύ συσκευών iPhone και Android σε SMS και MMS, ξεπερασμένες τεχνολογίες από τα 90s και τα 00s. Η Apple ωστόσο μπορεί να υιοθετήσει αντ’ αυτών το RCS, το μοντέρνο πρότυπο της βιομηχανίας, να λύσει το πρόβλημα χωρίς να επηρεαστεί η επικοινωνία μεταξύ iPhone και να βελτιώσει την ανταλλαγή μηνυμάτων καλύτερη για όλους», αναφέρει. Υπάρχει μάλιστα και link μέσω του οποίου ο οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει ένα αυτοματοποιημένο tweet στην Apple ζητώντας της να… πάρει το μήνυμα (με το χαρακτηριστικό hashtag, #GetTheMessage).

Στην αντίπερα όχθη πάντως επικρατεί σιγή ιχθύος για την ώρα. Το iMessage αποτελεί βασικό πλεονέκτημα του οικοσυστήματος της Apple: η εταιρεία βασίζει πολλά στην απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των iPhone, οπότε δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να ανοίξει το σύστημά της στο Android, όσο κι αν πιέζει η Google (οι προσπάθειες της οποίας στον τομέα του messaging έχουν αποτύχει). Η κατάσταση θυμίζει πάντως το πρόβλημα του cross-platform gameplay στο gaming, όπου για χρόνια η Sony αντιστεκόταν σθεναρά, πριν εν τέλει υποκύψει. Να έχουμε παρόμοια εξέλιξη κι εδώ;