Εργασία στην Google: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

2 έτη πριν
Εργασία Google

Σκούρα τα πράγματα για τους υπαλλήλους της Google στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι κατά του εμβολιασμού απέναντι στον Covid-19. Όπως διεμήνυσε η αμερικανική εταιρεία στο προσωπικό της, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2022, θα αντιμετωπίσουν σοβαρές κυρώσεις που ξεκινούν από μείωση στον μισθό τους και καταλήγουν στην απόλυσή τους με συνοπτικές διαδικασίες.

Η οδηγία της Google υποχρέωνε τους υπαλλήλους της να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους με αποδείξεις μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Κατόπιν, η εταιρεία θα επικοινωνούσε με όσους δεν είχαν εμβολιαστεί δίχως παράλληλα να έχουν παρουσιάσει δικαιολογητικά που να τους καλύπτουν για την απόφασή τους αυτή ή έχοντας παρουσιάσει δικαιολογητικά που εν τέλει δεν έγιναν αποδεκτά, δίνοντάς τους μία νέα διορία μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Μετά το πέρας και αυτής της ημερομηνίας, οι ανεμβολίαστοι θα βγουν σε υποχρεωτική άδεια 30 ημερών ενώ θα ακολουθήσουν έξι μήνες άδειας άνευ αποδοχής. Το τελικό στάδιο είναι η καταγγελία της σύμβασης και η απόλυση του εργαζόμενου.

Θυμίζουμε πως η Google ανακοίνωσε πριν λίγες βδομάδες στους υπαλλήλους της πως δε στοχεύει πλέον στις 10 Ιανουαρίου αναφορικά με την επιστροφή του προσωπικού τις στις ΗΠΑ στα γραφεία του. Αντίθετα, είναι διατεθειμένη να κάνει υπομονή προκειμένου να πάρει τη σχετική απόφασή της μέσα το 2022, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Η Google είναι μία από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που έχουν υιοθετήσει πολιτική υπέρ του εμβολιασμού ξεκαθαρίζοντας στο προσωπικό της πως δεν επιθυμεί την απασχόληση μη εμβολιασμένων υπαλλήλων. Άλλες εταιρείες που εξετάζουν ή έχουν αποδεχθεί παρόμοια προσέγγιση στο θέμα είναι η Boeing, η Disney και η Walmart -όλες στις ΗΠΑ.