Το Gorilla Glass Victus 2 διαθέτει βελτιωμένη αντοχή σε πτώση σε σκληρές επιφάνειες

1 έτος πριν
Gorilla Glass Victus 2

Δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι τα smartphones έχουν γίνει μεγαλύτερα με την πάροδο των ετών. Για μια εταιρεία όπως η Corning αυτό δημιούργησε ένα πρόβλημα - όσο μεγαλύτερη είναι η διαγώνιος της οθόνης, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η καταπόνηση του γυαλιού, αν το τηλέφωνό σου φύγει από τα χέρια και πέσει στο πάτωμα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνει τη σύνθεση του ανθεκτικού γυαλιού της για να συμβαδίζει με τις αλλαγές στο σχεδιασμό των smartphone. Πριν από μερικά χρόνια παρουσίασε το Victus, στη συνέχεια ήρθε μια έκδοση plus το 2021 και τώρα ήρθε η ώρα για τη νέα γενιά, το Gorilla Glass Victus 2.

Το λείο δάπεδο του σπιτιού σου δεν αποτελεί τόσο μεγάλο κίνδυνο για ένα σύγχρονο smartphone. Οι τραχιές επιφάνειες σε εξωτερικούς χώρους είναι όμως ένα άλλο θέμα. Η άσφαλτος μπορεί να αφήσει την οθόνη αρκετά γρατζουνισμένη, αν το γυαλί δεν είναι αρκετά ανθεκτικό, ενώ το μπετόν είναι ακόμη χειρότερο.

Αυτός ήταν ο στόχος της Corning με αυτή τη γενιά του GG Victus - το σκυρόδεμα. Πρόκειται για ένα μείγμα από τσιμέντο, άμμο και πέτρες και μία από αυτές τις πέτρες μπορεί πραγματικά να σου χαλάσει τη μέρα, αν πέσει πάνω της το smartphone σου. Το σκυρόδεμα είναι πιο τραχύ από την άσφαλτο ενώ η Corning χρησιμοποιεί γυαλόχαρτο 80 κόκκων για την προσέγγιση του σκυροδέματος σε σύγκριση με αυτό των 180 κόκκων για την άσφαλτο. Το μείγμα των διαφορετικού μεγέθους υλικών δημιουργεί μια ανώμαλη επιφάνεια, οπότε ένα κομμάτι χαλίκι που προεξέχει ελαφρώς μπορεί να συγκεντρώσει όλη τη δύναμη της πρόσκρουσης σε ένα σημείο. Τα λεία πλακάκια δαπέδου που μπορεί να έχεις στο σπίτι σου διαχέουν τη δύναμη, γεγονός που μειώνει πραγματικά την πιθανότητα θραύσης του γυαλιού.

Χρησιμοποιώντας μηχανήματα εργαστηρίου για τη διεξαγωγή δοκιμών, η Corning ανέπτυξε το Victus 2, το οποίο μπορεί να επιβιώσει από πτώση ενός μέτρου (ύψος γοφού) σε μπετόν. Εάν τυχαίνει να περπατάς στην άσφαλτο, το γυαλί μπορεί να επιβιώσει από πτώσεις από 2 μέτρα (ύψος κεφαλής).

Τα μεγαλύτερα smartphones αποτελούν πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όχι μόνο λόγω της μεγαλύτερης διαγωνίου οθόνης, τα smartphones έχουν γίνει βαρύτερα αφού ένα μέσο smartphone στις μέρες μας είναι 10% μεγαλύτερο και 15% βαρύτερο από ένα πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με την Corning. Περισσότερο βάρος ισοδυναμεί με μεγαλύτερη δύναμη όταν το τηλέφωνο χτυπάει στο έδαφος και αυτό επιτείνει το πρόβλημα.

Το να επιβιώνει ένα χτύπημα χωρίς να θρυμματίζεται δεν είναι αρκετό, ωστόσο, το γυαλί πρέπει επίσης να αντιστέκεται στις γρατζουνιές. Αυτά είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα, αν και μερικές φορές έχουν την ίδια αιτία - την πτώση του τηλεφώνου σε τραχιά επιφάνεια. Ακόμα οι τσέπες και τα γραφεία ενέχουν επίσης τον κίνδυνο γρατσουνιών. Επίσης, με την επικρατούσα σχεδίαση, το Gorilla Glass είναι συχνά επιφορτισμένο με τη φύλαξη όχι μόνο της οθόνης στο μπροστινό μέρος αλλά και του πίσω μέρους του τηλεφώνου.

Με το Victus η Corning πιστεύει ότι βρήκε μια καλή ισορροπία μεταξύ των επιδόσεων πτώσης και της ανθεκτικότητας στις γρατζουνιές αφού με τη νέα γενιά του ανθεκτικού γυαλιού, η απόδοση πτώσης σε τραχιές επιφάνειες έχει διατηρηθεί, διατηρώντας παράλληλα την αντοχή στις γρατζουνιές.

Τα smartphones που κοσμούνται με Gorilla Glass Victus 2 αναμένεται να φτάσουν στην αγορά τους επόμενους μήνες. Ποια από αυτά; Η Corning δεν κατονομάζει προς το παρόν, αλλά διατηρεί έναν κατάλογο συσκευών που χρησιμοποιούν σήμερα την προηγούμενη γενιά. Εμείς υπενθυμίζουμε ότι αυτή την είδαμε πρώτα στη σειρά SAMSUNG Galaxy S22.