Apple - Ενημέρωση των χρηστών iPhone για τυχόν κρατική παρακολούθηση!

2 έτη πριν
iPhone Security

Η Apple έχει ξεκινήσει «πόλεμο» ενάντια στην εταιρεία NSO Group. Η ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη κακόβουλου λογισμικού και συγκεκριμένα spyware (χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση χρηστών), έχει συνδεθεί με διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο όσον αφορά τη διάθεση των υπηρεσιών της και μάλιστα μέσα από περιστατικά που περιλαμβάνουν iPhone.

Όπως ήταν λογικό τα παραπάνω δεν έχουν ηχήσει καθόλου καλά στο Κουπερτίνο με τους ανθρώπους της Apple να έχουν κινηθεί νομικά έναντι των Ισραηλινών οι οποίοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο μεταξύ και σε ένα δεύτερο «μέτωπο» αφού μηνύσεις έχει υποβάλλει και η Meta (πρώην Facebook) με αφορμή παρακολουθήσεις μέσω WhatsApp. Στην περίπτωση της Apple πάντως, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, αφού η τελευταία ανακοίνωσε πως προτίθεται να ενημερώνει τους χρήστες που έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης!

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής, θα ενημερώνει σχετικά τους συγκεκριμένους χρήστες μέσω email και iMessage! Το μήνυμα που θα λαμβάνουν εκείνοι, θα τους πληροφορεί πως έχουν στοχοποιηθεί με κυβερνητική ανοχή/αιγίδα (το πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά είναι: «State-sponsored attackers may be targeting your iPhone») χωρίς πάντως να έχει γίνει γνωστό αν θα προσφέρονται περαιτέρω πληροφορίες.

Η λογική λέει πως κανείς από όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές δε θα χρειαστεί να… ανησυχήσει, όμως για φαντάσου πώς θα σου φαινόταν να ενημερωθείς ότι παρακολουθείσαι από την κυβέρνηση!