H ASUS ανακοίνωσε το Zenfone 9

1 έτος πριν
Zenfone 9

Λίγα και καλά είναι το μότο της ASUS σε ότι αφορά τις κυκλοφορίες του τμήματος smartphone, με την εταιρεία να ανακοινώνει πρόσφατα το Zenfone 9. Φέτος η ASUS δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο μέγεθος της συσκευής, το οποίο με βάση τα δεδομένα άλλων smartphone που έχεις συνηθίσει, θεωρείτε μικρό, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί εμπόδιο στις επιδόσεις.

Συγκεκριμένα με διαστάσεις 146.6x68.2x9.5mm και βάρος 169 γραμμάρια, το Zenfone 9 είναι εξαιρετικά εύκολο στο κράτημα αλλά και στη χρήση με το ένα χέρι. Η οθόνη των 5,9 ιντσών είναι αρκετά φωτεινή, υποστηρίζει τεχνολογία Super AMOLED αλλά και ρυθμό ανανέωσης 120Hz για πιο ομαλό scrolling. Στο θέμα το σχεδιασμού, πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει το πίσω μέρος με μια ξεχωριστή επίστρωση με σαγρέ υφή προκειμένου η συσκευή να μη γλιστράει από το χέρι σου.

Ακόμα το Zenfone 9 είναι αδιάβροχο υποστηρίζοντας το πρότυπο IP68 ενώ για τις επιδόσεις του δεν θα αντιμετωπίσεις το παραμικρό πρόβλημα. Κι αυτό διότι στο εσωτερικό υπάρχει το καλύτερο chipset αυτό το διάστημα για την κατηγορία των android smartphones, το Snapdragon 8+ Gen1 της Qualcomm, με 8GB μνήμη και 128GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η αυτονομία του κυμαίνεται περίπου στις 2 μέρες ενώ αν και μικρό, κρύβει ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα καμερών το οποίο αποτελείται από 2 αισθητήρες.

Η βασική κάμερα έχει ανάλυση 50MP με πολύ καλές επιδόσεις και στο σκοτάδι ενώ συνοδεύεται από μια υπερευρυγώνια κάμερα 12MP κατασκευής Sony, η οποία αναλαμβάνει και καθήκοντα για μακροφωτογράφιση. Αυτό που ξεχωρίζει το κεντρικό σύστημα καμερών του Zenfone 9 είναι το εξελιγμένο σύστημα σταθεροποίησης, με την ASUS να έχει ενσωματώσει στην ουσία ένα gimbal. Έτσι ακόμα και όταν κουνάς λόγω συνθηκών το smartphone αρκετά, το τελικό αποτέλεσμα ξεχωρίζει για τη σταθερότητά του κάνοντας τη χρήση του smartphone ιδανική για καταγραφή extreme ενεργειών. Με την ευκαιρία, η καταγραφή βίντεο φτάνει την 4K ανάλυση και τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το Zenfone 9 της ASUS αναμένεται σύντομα και στη χώρα μας.