Το Chrome OS Flex λειτουργικό ανακοινώνει η Google!

2 έτη πριν
Chrome OS Flex

Το νέο σου desktop/laptop (η ποικιλία και των δύο στον ΓΕΡΜΑΝΟ είναι τόσο μεγάλη που οι επιλογές σου είναι άπλετες) βρίσκεται απαστράπτον στο γραφείο σου, έτοιμο να σου χαρίσει κορυφαία απόδοση σε ό,τι κι αν του ζητήσεις, όσο εξωπραγματικά κι αν είναι τα «θέλω» σου. Τι γίνεται όμως με το παλιό σου Windows PC ή Mac; Πριν το… βγάλεις στη σύνταξη, τι θα ‘λεγες να του δώσεις μία τελευταία ευκαιρία με τη βοήθεια της Google;

Το Chrome OS Flex είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα που θα σου επιτρέψει στην ουσία να μετατρέψεις τον παλιό σου υπολογιστή σε Chromebook. Πρόκειται για τον πνευματικό διάδοχο του CloudReady Chromium OS ο οποίος ωστόσο έχει δημιουργηθεί με τις «ευλογίες» της ίδιας της Google -η οποία έχει εξαγοράσει εδώ και καιρό τη Neverware, την εταιρεία που βρισκόταν πίσω από αυτό.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η Google, το Chrome OS Flex δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που έφτιαξε το CloudReady. Στόχος της ήταν να ενσωματώσει τα πλεονεκτήματα του τελευταίου στη νέα αυτή έκδοση/υλοποίηση του Chrome OS. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται στον χρήστη είναι αρκετά. Κατ’ αρχάς μιλάμε για πρώτη φορά για ένα επίσημο προϊόν Chrome OS με υποστήριξη από την ίδια τη Google -και όχι κάποιο fan-based πρότζεκτ. Ως εκ τούτου οι ενημερώσεις γι’ αυτό θα διατίθενται ταχύτερα και μάλιστα θα βασίζονται στον ίδιο κώδικα με το λειτουργικό των Chromebooks.

Το Chrome OS Flex θα διαθέτει Google Assistant, Chrome αλλά και λειτουργίες που θα του επιτρέπουν να αλληλεπιδρά με συμβατές συσκευές όπως π.χ. το Phone Hub. Μία πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία του Chrome OS Flex θα είναι και η δυνατότητα streaming της οθόνης ενός Pixel smartphone. Εκ των πλεονεκτημάτων του νέου λειτουργικού θα είναι η εύκολη εγκατάστασή του (μέσω USB stick) ενώ θα προσφέρεται και εκτέλεση μέσω δικτύου. Η Google υποστηρίζει ότι θα τρέχει σε συσκευές ακόμα και 13 ετών αν και για να είμαστε σίγουροι θα περιμένουμε τη σχετική λίστα.