H HTC επιστρέφει με νέο «multiverse» smartphone

1 έτος πριν
HTC Desire 22 Pro

Σίγουρα θα έχεις καιρό να ακούσεις για κάποιο νέο HTC smartphone. Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε ένα νέο smartphone με χαρακτηριστικά που επικεντρώνονται στο metaverse, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί από τον προηγούμενο μήνα.

Πάντως μην εντυπωσιάζεσαι αφού τα «metaverse χαρακτηριστικά» αφορούν την υποστήριξη του οικοσυστήματος Viverse της εταιρείας και το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επισκέπτονται κοινότητες ακόμη και χωρίς συσκευές VR χρησιμοποιώντας τα προγράμματα περιήγησης. Είναι επίσης συμβατό με το VR headset Vive Flow VR της HTC αξίας 499 δολαρίων ενώ όταν το συνδέσεις με το συγκεκριμένο σύστημα, μπορείς να εξερευνήσεις εμπειρίες ή να παρακολουθήσεις ταινίες και τηλεόραση. Φυσικά δεν λείπει η δυνατότητα να έχεις απλά πρόσβαση στις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας που έχεις εγκατεστημένες. Πάντως πέρα από τις παραπάνω δυνατότητες, τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού τηλεφώνου δείχνουν ότι δεν αποτελεί μια ναυαρχίδα αλλά ανήκει στη μεσαία κατηγορία.

Έτσι το HTC Desire 22 Pro διαθέτει οθόνη 6,6 ιντσών με ανάλυση 1.080 x 2.412 pixel και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Τροφοδοτείται από ένα τσιπ Snapdragon 695 5G, ένα SoC της Qualcomm που ανήκει στη μεσαία κατηγορία ενώ διαθέτει 8GB RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Η συσκευή διαθέτει μπαταρία 4.520 mAh και προσφέρει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα τριών καμερών στο πίσω μέρος, με κύρια κάμερα 64 megapixel, υπερευρυγώνια κάμερα 13 megapixel και κάμερα 5 megapixel με αισθητήρα βάθους για εντυπωσιακά πορτραίτα. Για selfies, το τηλέφωνο διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 32 megapixel που τουλάχιστον στα χαρτιά υπόσχεται μεγάλη λεπτομέρεια.

Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει να ξεχωρίζει το Desire 22 Pro από τα περισσότερα smartphones της αγοράς είναι η ειδική εφαρμογή που διαθέτει για τη διαχείριση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σου, αλλά και των NFT που πιθανόν έχεις αγοράσει. Για το σκοπό αυτό η HTC αναφέρει ότι παρέχει απόλυτη προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Το Desire 22 Pro είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία και η πορεία του στην αγορά θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο από την Ταϊβάν, τη χώρα που άλλωστε έχει έδρα και η ίδια η HTC. Στην Ευρώπη θα το δεις πιθανότατα μέσα στο Φθινόπωρο, ενώ ήδη γνωρίζουμε ότι στην Αγγλία, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να αποκτήσουν μαζί και το σύστημα εικονικής πραγματικότητας Vive Flow.