HUAWEI Fashion Forward: νέα premium smartwatch GT4, FreeBuds Pro 3, Eyewear 2 και MatePad 11,5”

7 μήνες πριν
HUAWEI Fashion Forward

Γιορτάζοντας 10 χρόνια στο χώρο των wearables, η HUAWEI ανακοίνωσε στη Βαρκελώνη το λανσάρισμα της τελευταίας σειράς smartwatch, το HUAWEI GT4. Διαθέσιμο σε δύο μεγέθη,  46mm και 41mm, η σειρά GT4 περιλαμβάνει κορυφαίες προτάσεις τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες που αναζητούν ένα κομψό και γεμάτο χαρακτηριστικά wearable. 

HUAWEI Watch GT4 Series

Ας ξεκινήσουμε με τον σχεδιασμό. Η HUAWEI προωθεί το GT4 ως το πιο premium και fashion-forward smartwatch της μέχρι στιγμής κάτι που δεν απέχει από την πραγματικότητα. Το μοντέλο των 46 χιλιοστών που απευθύνεται σε άνδρες έχει μια εντυπωσιακή οκταγωνική πρόσοψη που εμπνέεται από τα παραδοσιακά ρολόγια πολυτελείας. Διατίθεται σε διάφορες χρωματικές επιλογές όπως μαύρο, καφέ, πράσινο και γκρι με ασορτί δερμάτινα λουράκια ή λουράκια σιλικόνης. Το γυναικείο μοντέλο 41mm έχει λεπτότερο προφίλ και στρογγυλεμένο σχεδιασμό που μοιάζει με κρεμαστό κόσμημα με λεπτές χρυσές πινελιές, παραπέμποντας σε κομψό κόσμημα. Διατίθεται σε μαύρο, λευκό, ανοιχτόχρυσο και ασημί χρώμα. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν AMOLED οθόνες με ευκρινή ανάλυση.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, το GT4 φέρνει αναβαθμίσεις στην παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Όπως αναφέρει η HUAWEI, η νέα τεχνολογία TruSeen 5.5+ παρέχει πιο ακριβή παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού ακόμη και κατά τη διάρκεια εντατικών προπονήσεων. Για τις γυναίκες, υπάρχει βελτιωμένη παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου και πρόβλεψη της ωορρηξίας χρησιμοποιώντας δεδομένα όπως ο καρδιακός ρυθμός και η θερμοκρασία. Η παρακολούθηση του ύπνου έχει επίσης βελτιωθεί με τον αλγόριθμο TruSleep 3.0 που μπορεί να ανιχνεύσει τις διακοπές της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι λάτρεις της γυμναστικής θα εκτιμήσουν την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της προπόνησης με 100+ λειτουργίες και τους νέους δακτυλίους δραστηριότητας που χρησιμοποιούν επιστημονικούς υπολογισμούς για την παρακολούθηση διαφόρων ενεργειών. Αυτές εμφανίζονται στην πρόσοψη και περιλαμβάνουν ενέργειες όπως η κατανάλωση θερμίδων, η διάρκειας της άσκησης, και του συνολικού ενεργού χρόνου. Ο εντοπισμός θέσης κατά τη διάρκεια υπαίθριων δραστηριοτήτων είναι τώρα πιο ακριβής χάρη στο αναβαθμισμένο τσιπ εντοπισμού θέσης GNSS,  με έξυπνο εντοπισμό δορυφορικού σήματος.

Το HUAWEI Watch GT4 εισάγει επίσης ένα νέο εργαλείο διαχείρισης θερμίδων Stay Fit που μετράει θερμίδες, θέτει στόχους απώλειας βάρους και παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές διατροφής. Αυτό διευκολύνει τους χρήστες να εξισορροπούν την πρόσληψη θερμίδων με το πρόγραμμα προπόνησής τους.

Όσον αφορά τις έξυπνες λειτουργίες, το GT4 σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, να ελέγχεις τη μουσική, να προβάλλεις ειδοποιήσεις, ακόμα και να δέχεσαι κλήσεις Bluetooth απευθείας από τον καρπό σου χωρίς να αγγίζεις το Android smartphone σου ή και το iPhone αφού είναι συμβατό και με τις δύο δημοφιλείς πλατφόρμες. Επιπλέον το UI έχει αναβαθμιστεί με νέα animation και widgets για γρήγορη πρόσβαση σε δεδομένα υγείας.

Σε ότι αφορά την αυτονομία, αυτή βρίσκεται στα καλύτερα επίπεδα μπαταρίας, με το μοντέλο των 46mm να φτάνει τις 14 μέρες ενώ αυτό των 41mm, τις 7 ημέρες. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση ενώ μπορούν να φορτίσουν αντίστροφα με άλλες συμβατές συσκευές σε περίπτωση ανάγκης.

Η σειρά GT4 δεν ήταν η μόνη που διέθετε νέα μοντέλα, αφού είδαμε από κοντά και το HUAWEI Watch Ultimate Gold Edition, σχεδιασμένο με χρυσό 18 καρατίων. Αναμενόμενα, το νέο smartwatch της HUAWEI απευθύνεται σε μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα καταναλωτών αφού η πολύ υψηλή τιμή του (βρίσκεται στα 2.999), το καθιστούν απαγορευτικό για τους περισσότερους χρήστες σε σχέση με το συμβατικό smartwatch Watch Ultimate που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες.

Το HUAWEI Watch Ultimate Gold Edition ενσωματώνει την τεχνολογική εξέλιξη και τη σχεδιαστική καινοτομία των wearables της HUAWEI. Εξαιρετικά κατασκευασμένο και αριστοτεχνικά σχεδιασμένο με χρυσό 18Κ  στη νανοκρυσταλλική κεραμική στεφάνη, το smartwatch είναι γεμάτο με υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά και είναι κατασκευασμένο για τολμηρούς χρήστες που επιδιώκουν να χαράξουν τα δικά τους μονοπάτια προς την τελειότητα, όπως η επαναστατική  ικανότητα αντοχής στο νερό σε επίπεδο κατάδυσης 100 μέτρων, η λειτουργία Expedition και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας 2 εβδομάδων.

HUAWEI FreeBuds Pro 3

Εκτός από την ανανέωση των έξυπνων ρολογιών της, η HUAWEI ανακοίνωσε στην ίδια εκδήλωση και τα νέα της κορυφαία Bluetooth ακουστικά, τα FreeBuds Pro 3. Με ανανεωμένο σχεδιασμό που βασίζεται όμως σ’ αυτό των προηγούμενων FreeBuds Pro του, τα νέα FreeBuds διαθέτου λεία γυάλινη θήκη, κατασκευασμένη με Nano Processed σχεδιασμό με βάση το γυαλί.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ξεχωρίζουμε το διπλό Ultra-hearing driver για καθαρότερα πρίμα και booming βάση, καθώς και το αναβαθμισμένο Triple Adaptive EQ για αυθεντική ποιότητα ήχου. Η τεχνολογία ακύρωσης θορύβου ANC 3.0 που υποστηρίζουν τα νέα ακουστικά της HUAWEI είναι σημαντικά καλύτερη από την προηγούμενη γενιά, με 50% καλύτερες επιδόσεις εντός αεροπλάνου και στο μετρό. Επιπλέον, πολύ καλύτερη είναι και η ακύρωση του θορύβου που προέρχεται από τον αέρα, κάτι ιδανικό για ποδηλάτες και όχι μόνο. Η αυτονομία των ακουστικών φτάνει τις 6,5 ώρες με μία φόρτιση, και εκτοξεύεται στις 31 ώρες αν υπολογίσουμε και τη θήκη.

Βελτιωμένη είναι ακόμα η λειτουργία Adaptive EQ ενώ στα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ο ρυθμός μετάδοσης ήχου που φτάνει τα 990 kbps. Τέλος, τα  FreeBuds Pro 3 είναι από τις λίγες προτάσεις στο χώρο που υποστηρίζουν τα πρότυπα υψηλής ποιότητας ήχου L2HC 2.0, Hi-Res Audio και LDAC

Αναμένονται στη χώρα μας μέσα στον Οκτώβριο.

HUAWEI Eyewear 2

Τα FreeBuds δεν ήταν το μοναδικό προϊόν ήχου που παρουσίασε η εταιρεία, η οποία είχε μία ακόμα έκπληξη, τα Eyewear 2. Αναφερόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική και podcasts, αφού έχουν τη μορφή των παραδοσιακών -αλλά μοντέρνων γυαλιών- χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς ακουστικά μαζί σου.

Ο σχεδιασμός αυτός δεν επηρεάζει την αυτονομία η οποία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στις 11 ώρες για ακρόαση μουσικής, και στις 9 ώρες για τηλεφωνικές κλήσεις. Η ειδική επιφάνεια αφής στη μία πλευρά, σου επιτρέπει μάλιστα να προχωρήσεις σε μια σειρά από ενέργειες όπως στο να μεγαλώσεις ή να ελαττώσεις την ένταση της μουσικής, ή και να απαντήσεις/απορρίψεις μια τηλεφωνική κλήση χωρίς να ακουμπήσεις το smartphone σου. 

Τα Eyewear 2 υποστηρίζουν ακόμα το πρότυπο IP54 για προστασία από πιτσιλιές και ενσωματώνουν “τριπλό σύστημα ακύρωσης εξωτερικών θορύβων”.

HUAWEI MatePad 11,5”

Η εκδήλωση της HUAWEI στη Βαρκελώνη ολοκληρώθηκε με μία ανακοίνωση tablet, του MatePad 11,5” PaperMatte Edition. Η πρόταση της εταιρείας δεν είναι ένα συνηθισμένο tablet αφού διαθέτει ειδική οθόνη η οποία είναι ιδανική για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν το tablet για πολλές ώρες, χωρίς να υπάρχει κόπωση των ματιών, εξαφανίζοντας παράλληλα και τις αντανακλάσεις. Παράλληλα η οθόνη του MatePad 11,5” διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά όπως ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, ανάλυση 2200 x 1440, αναλογία 3:2 ενώ καλύπτει το 86% της συνολικής εμπρόσθιας επιφάνειας.

Η αυτονομία του κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα σύμφωνα με τη HUAWEI εξαιτίας της μπαταρίας των 7700mAh ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται και το M-Pencil που επιτρέπει τη καταγραφή σημειώσεων με το γραφικό σου χαρακτήρα αλλά και μια σειρά από άλλες ενέργειες όπως να ζωγραφίσεις το αγαπημένο σου θέμα.