Η ADOBE πλαισιώνει το Photoshop με AI

11 μήνες πριν
ADOBE Photoshop AI

Με την AI να έχει ενσωματωθεί πια σε πλήθος δραστηριοτήτων της καθημερινότητάς μας, ολοένα και περισσότερες εφαρμογές και πλατφόρμες αρχίζουν να πειραματίζονται με αυτή. Στη σχετική λίστα έρχεται να προστεθεί πλέον και η ADOBE η οποία ανακοίνωσε τον εξοπλισμό του Photoshop με μία νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης η οποία ουσιαστικά έρχεται να προσθέσει στην εφαρμογή μία σειρά από χαρακτηριστικά και εργαλεία που μέχρι πρότινος διατίθεντο μόνο στο Firefly, την πλατφόρμα δημιουργίας AI art της εταιρείας.

Στην πράξη λοιπόν οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την AI για να «κροπάρουν» ή να προσθέσουν αντικείμενα σε εικόνες, να δημιουργήσουν τεχνητά παρασκήνια, να επεκτείνουν μία εικόνα δημιουργώντας περιεχόμενο εκ του μηδενός και άλλα τέτοια ωραία που ναι μεν μπορεί να κάνει κάποιος και σήμερα, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια και σε τρομακτικά μικρότερο χρόνο (πρακτικά, στιγμιαία). Στο παρασκήνιο, το Photoshop θα επικοινωνεί με το Firefly, προκειμένου το δεύτερο να δημιουργεί το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό όλων αυτών, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται: ξέχνα τα δαιδαλώδη μενού και τις πολύπλοκες εντολές. Ο χρήστης απλά θα περιγράφει στο Photoshop τι θέλει να κάνει, ακριβώς όπως θα το εξηγούσε σε κάποιον, και εκείνο θα αναλαμβάνει να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα. Μάλιστα θα του παρουσιάζονται τρία αποτελέσματα, βάσει των όσων ζήτησε, προκειμένου να επιλέξει εκείνο που να αποτυπώνει τα «θέλω» του με τον καλύτερο τρόπο (εικάζουμε ότι πρακτικά, έτσι το Photoshop θα μαθαίνει και θα γίνεται καλύτερο με τον καιρό, ακριβώς όπως το Firefly εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη εικόνων του Adobe Stock και άλλων παρεμφερών υπηρεσιών -machine learning κανείς;).

Η ADOBE ανακοίνωσε ότι για την ώρα, οι λειτουργίες αυτές θα διατεθούν μέσω της beta έκδοσης του Photoshop καθώς επίσης και στους χρήστες της beta έκδοσης του Firefly online, ενώ αμέσως μετά σειρά θα πάρει το Lightroom.