Η ADOBE σκέφτεται να προσφέρει δωρεάν την online έκδοση του Photoshop

1 έτος πριν
adobe photoshop

Τη διάθεση μίας δωρεάν, online έκδοσης του Photoshop φαίνεται πως έχει στα πλάνα της η ADOBE. Όπως αναφέρεται, η εταιρεία κάνει τις δοκιμές της αυτή την περίοδο στον Καναδά, όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μία online έκδοση του γνωστού προγράμματος με βασικές λειτουργίες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό άνευ χρέωσης στην πλατφόρμα της ADOBE.

Όπως εξηγεί η τελευταία, στην ουσία μιλάμε για ένα freemium προϊόν αφού ναι μεν προσφέρει ορισμένες δυνατότητες χωρίς επιβάρυνση, ωστόσο αν κάποιος θελήσει να ξεκλειδώσει όλα του τα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να πληρώσει σχετική συνδρομή. Η δωρεάν έκδοση πάντως περιλαμβάνει αυτές που η ADOBE χαρακτηρίζει ως «βασικές λειτουργίες» και αποσκοπεί στην εξοικείωση ενός μεγαλύτερου αριθμού χρηστών με το Photoshop -ένα ποσοστό των οποίων, η εταιρεία θα ήθελε να δει να μετατρέπονται σε επί πληρωμή πελάτες της.

Η online έκδοση του Photoshop έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στα τέλη του 2021. Η ADOBE μάλιστα φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο επ’ ουδενί για το γνωστό Photoshop αλλά για ένα «εργαλείο συνεργασίας» (δίνοντας ως παράδειγμα τη δυνατότητα που είχε ένας σχεδιαστής να μοιραστεί τη δουλειά του με συνεργάτες και πελάτες με έναν τρόπο που θα τους επέτρεπε να αφήσουν σχόλια και feedback).

«Θέλουμε να διευκολύνουμε τους χρήστες να δοκιμάσουν και να ζήσουν την εμπειρία του προϊόντος μέσα από μία πιο προσβάσιμη έκδοσή του», ανέφερε σχετικά η Maria Yap, επικεφαλής προϊόντων ψηφιακής απεικόνισης της ADOBE. «Προσωπικά θα ήθελα να δω το Photoshop να φτάνει στους χρήστες μέσω των συσκευών που χρησιμοποιούν, να μη χρειάζονται δηλαδή ένα κορυφαίο μηχάνημα για να το τρέξουν», συνέχισε. Η web έκδοση του Photoshop πάντως συνεχίζει να αναπτύσσεται, με την ADOBE να της προσθέτει διαρκώς έξτρα στοιχεία. Το πότε θα τη δούμε και στα μέρη μας παραμένει άγνωστο.