Η Amazon παρουσιάζει το Kindle Scribe με υποστήριξη γραφίδας

1 έτος πριν
Η Amazon παρουσιάζει το Kindle Scribe με υποστήριξη γραφίδας

Λίγο μετά τα αποκαλυπτήρια του βασικού μοντέλου των e-book reader της, η Amazon παρουσίασε και το κορυφαίο Kindle Scribe.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Kindle, το Scribe υποστηρίζει για πρώτη φορά τη δυνατότητα γραφής αφού στη συσκευασία θα βρεις και ένα stylus για να κρατάς σημειώσεις στα αγαπημένα σου ηλεκτρονικά βιβλία. Φυσικά δεν λείπει η εφαρμογή σημειώσεων την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις με το δικό σου χειρόγραφο χαρακτήρα ενώ η Amazon έχει συνεργαστεί με τη Microsoft για απρόσκοπτη χρήση εγγράφων Word χωρίς προβλήματα στην εμφάνιση.

Το Kindle Scribe μοιάζει αρκετά με το Oasis, διαθέτοντας οθόνη 10,2 ιντσών, η οποία φυσικά στηρίζεται στην τεχνολογία e-ink. Με πυκνότητα pixel 300ppi, η ευκρίνεια ειδικά του κειμένου είναι παρόμοια με αυτή ενός εκτυπωμένου βιβλίου ενώ τα 35 ενσωματωμένα LED είναι υπεύθυνα για χρήση της συσκευής κυρίως το βράδυ, εξασφαλίζοντας ομαλό και ομοιόμορφο φωτισμό που δεν κουράζει τα μάτια. Ο αριθμός των LED του Scribe είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα προηγούμενα μοντέλα αφού το Oasis διέθετε 25 LED, το Paperwhite 17, και το βασικό (και φθηνότερο) Kindle μόλις 4.

Διαθέτει ακόμα αποθηκευτικό χώρο 16GB για να αποθηκεύσεις άνετα χιλιάδες βιβλία. Άλλωστε το βασικό πλεονέκτημα του Scribe και κάθε Kindle συσκευής είναι η άμεση υποστήριξη του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου της Amazon. Αυτό σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση διαθέτει 3 εκατομμύρια τίτλους όμως όπως γνωρίζουν καλά οι Έλληνες χρήστες, ελάχιστα από αυτά είναι διαθέσιμα στην ελληνική γλώσσα.

Άμεσος αντίπαλος του Kindle Scribe είναι το ReMarkable 2 το οποίο άλλωστε έκανε δημοφιλή τη χρήση ενός stylus σε συσκευή που στηρίζεται στο e-ink. Η τεχνολογία της «ηλεκτρονικής μελάνης» χαρίζει στη συσκευή τεράστια αυτονομία η οποία ξεπερνά τις 12 εβδομάδες, κάτι που δεν συναντάμε σε κανένα άλλο tablet. Παράλληλα η Amazon διαθέτει και μια σειρά από όμορφες δερμάτινες ή υφασμάτινες θήκες, μερικές από τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στήριγμα της συσκευής.

Η κυκλοφορία του Amazon Scrible έχει οριστεί για τα τέλη Νοεμβρίου με τιμή €399.