Η AMAZON προσφέρει μαθήματα Generative AI...δωρεάν

4 μήνες πριν
amazon site on laptop screen

Η AMAZON παρέχει δωρεάν εκπαίδευση και υποτροφίες για να προετοιμάσει τους ανθρώπους για καριέρες που αξιοποιούν τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη ή αλλιώς, τη generative AI. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία παρουσίασε τρεις νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει εργαζόμενους και φοιτητές να καταρτιστούν στις αναδυόμενες τεχνολογίες και τις επιχειρηματικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Με την ονομασία "AI Ready", το πρόγραμμα της AMAZON περιλαμβάνει τα εξής:

  • Οκτώ δωρεάν νέα μαθήματα για θεμελιώδεις και generative AI δεξιότητες. 
  • Υποτροφίες δημιουργικής ΑΙ από την AMAZON Web Services αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων που διανέμονται σε περισσότερους από 50.000 μαθητές λυκείων και πανεπιστημίων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε ένα νέο μάθημα Udacity για το θέμα.
  • Συνεργασία με το Code.org για την πρακτική εξάσκηση των μαθητών δημιουργική ΤΝ.  

Τα δωρεάν μαθήματα καλύπτουν ρόλους με μεγάλη ζήτηση για προγραμματιστές, τεχνικούς επαγγελματίες, διευθυντές επιχειρήσεων και μη τεχνικούς εργαζόμενους. Συμπληρώνουν 80 υφιστάμενες τάξεις του AWS σχετικά με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη.

Οι τεχνικοί εκπαιδευόμενοι μπορούν να εγγραφούν σε μαθήματα σχετικά με την άμεση μηχανική, τη μηχανική μάθηση με χαμηλό κώδικα, τη δημιουργία γλωσσικών μοντέλων, την αξιοποίηση της αναγνώρισης ομιλίας AMAZON Transcribe και άλλα.

Οι μη τεχνικοί επαγγελματίες μπορούν να μάθουν για τις βασικές αρχές και τις εφαρμογές της δημιουργικής ΤΝ, καθώς και πώς να σχεδιάσουν και να προετοιμάσουν έναν οργανισμό για την υιοθέτηση. Οι υποτροφίες της AWS παρέχουν στους δικαιούχους φοιτητές δωρεάν πρόσβαση στο μάθημα Udacity "Introducing Generative AI with AWS" που εξηγεί τις βασικές έννοιες με ένα πρακτικό project. Οι φοιτητές που περνούν επιτυχώς λαμβάνουν το σχετικό πιστοποιητικό.

Επιπλέον, μια συνεργασία του AMAZON Future Engineer με το Code.org θα επιτρέψει στους φοιτητές να δημιουργήσουν εικονικά μουσικά βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη. Οι συμμετέχοντες θα κωδικοποιήσουν χορογραφίες χορευτών και emojis ως προτροπές (prompts) για να δημιουργήσουν κινούμενα φόντα, κατανοώντας τις δυνατότητες μεγάλων γλωσσικών μοντέλων.

Συνολικά, οι πρακτικές πρωτοβουλίες έχουν ως στόχο να αυξήσουν την πρόσβαση, την κατανόηση και την απομυθοποίηση της υιοθέτησης των καινοτομιών δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης.