Η APPLE ανακοινώνει ένα οικονομικότερο APPLE Pencil με USB-C

6 μήνες πριν
APPLE Pencil USB-C

Η APPLE παρουσίασε μια νέα παραλλαγή του APPLE Pencil, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αγορά στις αρχές Νοεμβρίου. Στην τιμή των 79 δολαρίων, το νέο αυτό μοντέλο αποτελεί μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στα υπάρχοντα APPLE Pencils πρώτης γενιάς των 99 δολαρίων και της δεύτερης γενιάς των 129 δολαρίων, ενσωματώνοντας την πιο σύγχρονη θύρα του USB-C, αφήνοντας πίσω του για πάντα την Lightning εποχή.

Το νέο APPLE Pencil έχει σχεδιαστεί για όσους δεν είναι έτοιμοι να επενδύσουν 99 δολάρια ή περισσότερα για τα άλλα μοντέλα. Παρά τη χαμηλότερη τιμή του, η APPLE διαβεβαιώνει ότι παρέχει την ίδια χαμηλή καθυστέρηση (latency) και ευαισθησία κλίσης με το APPLE Pencil δεύτερης γενιάς. Ωστόσο, λόγω της χαμηλότερης τιμής του, δεν διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του APPLE Pencil των 129 δολαρίων.

Συγκεκριμένα, δεν διαθέτει την ευαισθησία πίεσης, την ασύρματη σύζευξη και φόρτιση και τη χειρονομία διπλού πατήματος για την εναλλαγή εργαλείων που συναντάμε στο ακριβότερο μοντέλο. Επιπλέον, δεν υπάρχει δυνατότητα δωρεάν χάραξης προκαθορισμένων μηνυμάτων για την εξατομίκευση αυτού του νέου APPLE Pencil, μια δυνατότητα που είναι διαθέσιμη στο εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει τη χειρονομία του hover που σου επιτρέπει να κάνεις προεπισκόπηση επισημάνσεων στο iPad Pro και μπορεί να συνδεθεί μαγνητικά σε συμβατά iPad. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά ανώτερο από το Pencil της πρώτης γενιάς σε ορισμένες πτυχές. Ωστόσο, σε αντίθεση με την έκδοση USB-C, το APPLE Pencil πρώτης γενιάς διαθέτει ευαισθησία στην πίεση κάτι πολύ σημαντικό στην εμπειρία χρήσης.

Το νέο APPLE Pencil των 79 δολαρίων είναι ακόμα συμβατό με τα μοντέλα iPad που διαθέτουν θύρα USB-C. Αυτά περιλαμβάνουν το iPad 10ης γενιάς, το iPad Air τέταρτης και πέμπτης γενιάς, το iPad Pro 11 ιντσών, το iPad Mini έκτης γενιάς και το iPad Pro 12,9 ιντσών τρίτης γενιάς και νεότερα μοντέλα.

Η ανακοίνωση αυτή ευθυγραμμίζεται με την πρόσφατη υιοθέτηση του προτύπου USB-C από την APPLE σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της, όπως φάνηκε με την εισαγωγή των μοντέλων iPhone 15 που χρησιμοποιούν θύρα USB-C για φόρτιση αντί του παραδοσιακού φορτιστή Lightning της APPLE. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της APPLE να προσφέρει οικονομικές, μεσαίες και premium επιλογές στις σειρές προϊόντων iPhone, iPad και APPLE Watch. Τέλος η εισαγωγή αυτού του νέου APPLE Pencil υποδηλώνει ότι η APPLE επεκτείνει αυτή τη στρατηγική και στα αξεσουάρ της.