Η APPLE ανακοινώνει την εφαρμογή Oceanic+ για το APPLE Watch Ultra

1 έτος πριν
APPLE Watch Ultra

Η APPLE ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή Oceanic+ είναι πλέον διαθέσιμη για το APPLE Watch Ultra. Σχεδιασμένη από την Huish Outdoors σε συνεργασία με την APPLE, η εφαρμογή χρησιμεύει ως προσωπικός βοηθός για καταδύσεις αναψυχής σε βάθη έως 40 μέτρα.

Η APPLE προσφέρει ήδη μια βασική εφαρμογή Depth στο APPLE Watch Ultra για την προβολή του τρέχοντος βάθους, του μέγιστου βάθους που έχεις φτάσει, της θερμοκρασίας του νερού και της διάρκειας που βρίσκεσαι κάτω από το νερό. Για τους αυτοδύτες που αναζητούν πιο προηγμένα δεδομένα, η εφαρμογή Oceanic+ αποτελεί σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο.

Το Oceanic+ εμφανίζει στον χρήστη μια σειρά από πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Συγκεκριμένα υποδεικνύει το τρέχον βάθος ενός δύτη, το χρόνο κατάδυσης, το χρόνο χωρίς αποσυμπίεση, τη θερμοκρασία του νερού, το χρόνο μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια, το μέγιστο βάθος, την ταχύτητα ανόδου, τη στάθμη της μπαταρίας, το επιλεγμένο μείγμα αερίου (αέρας ή μείγμα Nitrox έως 40%) και πολλά άλλα. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης χρωματικά κωδικοποιημένες προειδοποιήσεις ασφαλείας για το όριο μη αποσυμπίεσης και τις υπερβολικές ταχύτητες ανάδυσης.

Άλλα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνουν απτική ανατροφοδότηση και εμφάνιση κρίσιμων πληροφοριών σε watch faces όπως τον χρόνο για να φτάσεις στην επιφάνεια, το τρέχον υψόμετρο, το μέγιστο επιτρεπόμενο υψόμετρο και ένα κουμπί γρήγορης πρόσβασης πίσω στην εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store και απαιτεί ένα APPLE Watch Ultra με λειτουργικό watchOS 9.1 ή νεότερη έκδοση σε συνδυασμό με ένα iPhone 8 ή πιο σύγχρονο, με λειτουργικό iOS 16.1 ή κάποια άλλη νεότερη έκδοση. Το βασικό πακέτο της εφαρμογής παρέχεται εντελώς δωρεάν και περιλαμβάνει πολλές κοινές λειτουργίες κατάδυσης, όπως εμφάνιση βάθους, ώρα και αρχείο καταγραφής των πιο πρόσφατων καταδύσεων. Με 9,99 δολάρια το μήνα ή 79,99 δολάρια το χρόνο, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στην παρακολούθηση αποσυμπίεσης, απεριόριστη χωρητικότητα ημερολογίου και όχι μόνο.

Μετά από μια κατάδυση, δεδομένα όπως οι τοποθεσίες εισόδου και εξόδου GPS εμφανίζονται στο ρολόι, μαζί με μια περίληψη του προφίλ κατάδυσης του χρήστη. Μια συνοδευτική εφαρμογή Oceanic+ για το iPhone παρέχει πιο λεπτομερείς περιλήψεις μετά την κατάδυση, παλίρροιες για τις επόμενες τρεις ημέρες. κ.α. Αναμενόμενα η APPLE υπενθυμίζει ότι πρέπει πάντα να ακολουθείς τα πρωτόκολλα κατάδυσης, να καταδύεσαι με έναν σύντροφο και να έχεις μια δεύτερη συσκευή μαζί σου.