Η APPLE φέρνει και άλλες εφαρμογές της στα Windows

2 μήνες πριν
apple tv

Οι εφαρμογές APPLE Music, APPLE TV και APPLE Devices που η APPLE δοκίμαζε για υπολογιστές με Windows, κυκλοφόρησαν επίσημα στο MICROSOFT Store του λειτουργικού συστήματος, τερματίζοντας μια μακρά περίοδο δοκιμών και δίνοντας τέλος στην εφαρμογή iTunes.
Οι νέες εφαρμογές αποτελούν μέρος της προσπάθειας της APPLE να χωρίσει το iTunes στον υπολογιστή σε πολλαπλές πλατφόρμες, ώστε να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές στους Mac. Από τα Windows 10 και μεταγενέστερες εκδόσεις των Windows, οι PC χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τις τρεις ξεχωριστές εφαρμογές για τη διαχείριση των συσκευών και την πρόσβαση στο συνδρομητικό περιεχόμενο του APPLE Music και του APPLE TV.

Η MICROSOFT (και όχι η APPLE) ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια για τις εφαρμογές APPLE Music και APPLE TV για το MICROSOFT Store τον Οκτώβριο του 2022, οπότε ο διαχωρισμός από το iTunes ήταν στα σκαριά για περισσότερο από ένα χρόνο. Οι αυτόνομες εφαρμογές APPLE Music, APPLE Devices και APPLE TV κυκλοφόρησαν σε μορφή preview τον Ιανουάριο του 2023 και έκτοτε η APPLE πραγματοποιεί τακτικές ενημερώσεις. Από σήμερα, η ετικέτα "Preview" έχει αφαιρεθεί από τις τρεις εφαρμογές των Windows.

Η εφαρμογή APPLE Music παρέχει στους χρήστες των Windows έναν τρόπο να ακούν και να διαχειρίζονται μουσική από τη βιβλιοθήκη τους στο iTunes, συμπεριλαμβανομένων των αγορών από το iTunes Store. Η εφαρμογή APPLE TV επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από το iTunes. Και οι δύο εφαρμογές παρέχουν επίσης πρόσβαση στις υπηρεσίες streaming της APPLE, APPLE Music και APPLE TV+ που μέχρι σήμερα ήταν προσβάσιμες μόνο μέσω browser.

Αντίστοιχα η εφαρμογή APPLE Devices έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους κατόχους υπολογιστών να ενημερώνουν, να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας, να επαναφέρουν και να διαχειρίζονται τα iPhone και τα iPad τους, καθώς και να συγχρονίζουν περιεχόμενο από τους υπολογιστές τους χωρίς να χρειάζεται να διαθέτουν υπολογιστή Mac.

Η χρήση των αυτόνομων εφαρμογών απαιτεί Windows 10 ή νεότερη έκδοση και πρέπει να εγκατασταθούν και οι τρεις εφαρμογές για τη μετάβαση από το iTunes. Μετά την προσθήκη των εφαρμογών σε έναν υπολογιστή, το iTunes χρησιμοποιείται μόνο για την πρόσβαση σε podcasts και audiobooks. Η βιβλιοθήκη του iTunes δεν πρέπει να διαγραφεί, επειδή χρησιμοποιείται από τις εφαρμογές APPLE Music και APPLE TV.

Οι χρήστες PC που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν από τα Windows 10, μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το iTunes, αλλά οι νέες αυτόνομες εφαρμογές προσφέρουν μια πολύ πιο σύγχρονη και απλή στη χρήση εμπειρία που αντικατοπτρίζει περισσότερο το interface των Mac.