Η APPLE κυκλοφορεί το iOS 16.3

1 έτος πριν
iOS 16.3

Η APPLE κυκλοφόρησε το iOS 16.3, την τρίτη σημαντική ενημέρωση για το λειτουργικό σύστημα iOS 16 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το iOS 16.3 έρχεται ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του iOS 16.2, μια ενημέρωση που πρόσθεσε την εφαρμογή Freeform, το APPLE Music Sing, την “Προηγμένη προστασία δεδομένων” και άλλα.

Η ενημέρωση εισάγει τα κλειδιά ασφαλείας για το APPLE ID, επιτρέποντας τον φυσικό έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που αντικαθιστά τον ψηφιακό έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που χρησιμοποιείται για τις συνδέσεις στο APPLE ID. Υπάρχει ένα νέο wallpaper με την ονομασία Unity, μαζί με υποστήριξη για το HomePod δεύτερης γενιάς. Η ενημέρωση επεκτείνει επίσης την “Προηγμένη προστασία δεδομένων” για το iCloud σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως.

Η APPLE βελτίωσε το Emergency SOS για την αποφυγή τυχαίων κλήσεων έκτακτης ανάγκης. Μπορείς ακόμα να ενεργοποιήσεις το Emergency SOS όταν κρατάς πατημένο το πλαϊνό κουμπί με το κουμπί έντασης προς τα πάνω ή προς τα κάτω, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί κλήση μέχρι να απελευθερωθούν τα κουμπιά.

Περιλαμβάνονται επίσης αρκετές διορθώσεις σφαλμάτων, με την APPLE να αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να προκαλέσει την προσωρινή εμφάνιση οριζόντιων γραμμών στο iPhone 14 Pro Max, ένα σφάλμα που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το widget της οθόνης κλειδώματος Home να μην εμφανίζει με ακρίβεια την κατάσταση της εφαρμογής Home. Αναλυτικά το τι καινούριο φέρνει το iOS 16.3 σε κατόχους συμβατών iPhone:

  • Η νέα ταπετσαρία «Ενότητα» τιμά την Αφροαμερικανική ιστορία και κουλτούρα για τον εορτασμό του μήνα Αφροαμερικανικής Ιστορίας.
  • Η Προηγμένη προστασία δεδομένων για το iCloud αυξάνει σε 23 τον συνολικό αριθμό κατηγοριών δεδομένων iCloud που προστατεύονται μέσω διατερματικής κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του Εφεδρικού αντιγράφου iCloud, των Σημειώσεων και των Φωτογραφιών, προστατεύοντας τις πληροφορίες σου ακόμη και στην περίπτωση παραβίασης δεδομένων στο cloud.
  • Τα κλειδιά ασφαλείας για το Apple ID επιτρέπουν στους χρήστες να ενισχύουν την ασφάλεια του λογαριασμού τους απαιτώντας ένα φυσικό κλειδί ασφαλείας ως μέρος της διαδικασίας σύνδεσης ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων σε νέες συσκευές.
  • Υποστήριξη για HomePod (2ης γενιάς).
  • Για τις κλήσεις του Επείγοντος SOS απαιτείται πλέον να πατήσεις παρατεταμένα και στη συνέχεια να αφήσεις το πλευρικό κουμπί μαζί με το κουμπί αύξησης και μείωσης της έντασης ήχου για να αποφευχθεί η ακούσια πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης.
  • Επιδιορθώνει ένα ζήτημα στο Freeform λόγω του οποίου μερικές φορές κάποιες γραμμές σε σχέδια που δημιουργούνταν με το Apple Pencil ή με το δάχτυλό σου δεν εμφανίζονταν σε κοινόχρηστους πίνακες.
  • Αντιμετωπίζει ένα ζήτημα λόγω του οποίου κάποιες φορές η ταπετσαρία παρέμενε μαύρη στην οθόνη κλειδώματος.
  • Επιδιορθώνει ένα ζήτημα λόγω του οποίου κάποιες φορές εμφανίζονταν προσωρινά οριζόντιες γραμμές κατά την αφύπνιση του iPhone 14 Pro Max.
  • Επιδιορθώνει ένα ζήτημα λόγω του οποίου κάποιες φορές το widget Οικίας στην οθόνη κλειδώματος δεν εμφάνιζε με ακρίβεια την κατάσταση της εφαρμογής «Οικία».
  • Αντιμετωπίζει ένα ζήτημα λόγω του οποίου κάποιες φορές το Siri δεν απαντούσε κατάλληλα σε αιτήματα μουσικής.
  • Επιλύει ζητήματα λόγω των οποίων κάποιες φορές τα αιτήματα προς το Siri στο CarPlay δεν γίνονταν αντιληπτά σωστά.