Apple - Προσθήκη κάμερας στην κορώνα του Apple Watch

1 έτος πριν
apple watch

Παρ’ ότι τα smartwatches αποτελούν κατά γενική ομολογία προέκταση του smartphone, υπάρχει μία δυνατότητα στην οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν κι αυτή δεν είναι άλλη από τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Πιθανόν όμως, τα πράγματα στο άμεσο μέλλον να αλλάξουν και υπεύθυνη γι’ αυτό θα είναι -ποια άλλη- η APPLE.

Η εταιρεία από το Κουπερτίνο, όπως αποκαλύφθηκε, κατέθεσε προσφάτως αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα νέο design, σύμφωνα με το οποίο ο φακός μίας κάμερας ενσωματώνεται στην κορώνα ενός έξυπνου ρολογιού! Η αλήθεια είναι πως η APPLE «παλεύει» εδώ και χρόνια να χωρέσει με κάθε τρόπο μία κάμερα στο APPLE Watch, ωστόσο οι όποιες προσπάθειές της ανέκαθεν έβρισκαν τείχος όταν η κουβέντα πήγαινε στο ιδιωτικό απόρρητο.

Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη. Όπως αναφέρει η αίτησή της: «Ο φακός μπορεί να ενσωματωθεί στο άνοιγμα που βρίσκεται στο καντράν ή/και πίσω από αυτό, έχοντας τη δυνατότητα να εστιάσει σε μία εικόνα ή σκηνή. Ο αισθητήρας εικόνας που βρίσκεται πίσω από το καντράν, μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να αναγνωρίζει μία κίνηση στο καντράν και έτσι ο αισθητήρας εικόνας να λειτουργεί και ως κάμερα (αιχμαλωτίζοντας εικόνες μίας σκηνής) και ως αισθητήρας που αναγνωρίζει την περιστροφική κίνηση του καντράν».

Όσο για το πώς θα γίνεται η λήψη μιας εικόνας; Η οθόνη του APPLE Watch θα μετατρέπεται σε viewfinder ενώ σε αυτή θα εμφανίζεται πλήκτρο για τη λήψη της φωτογραφίας (υπάρχει πιθανότητα αυτή να γίνεται με κάποιο νεύμα).

Τα παραπάνω φυσικά, αν και εντυπωσιακά, ενδέχεται να μη σημαίνουν και τίποτα. Όπως είπαμε, η APPLE πειραματίζεται χρόνια στο κόνσεπτ και το γεγονός ότι κατέθεσε -ακόμα μία- αίτηση ευρεσιτεχνίας δεν την «υποχρεώνει» να παρουσιάσει κάτι άμεσα στο κοινό. Αν και λογικά όταν έρθει εκείνη η ώρα, οι… insiders θα φροντίσουν να μας προετοιμάσουν.