Η APPLE θέλει να αναβαθμίζει το software του iPhone χωρίς να ανοίγει το σφραγισμένο κουτί

6 μήνες πριν
sealed iPhone

Η APPLE έχει αναπτύξει κρυφά ένα νέο εργαλείο για τα APPLE Stores προκειμένου οι υπάλληλοι να είναι σε θέση να ενημερώνουν ένα iPhone με την τελευταία έκδοση του iOS πριν ο χρήστης ανοίξει ποτέ το κουτί. Αυτή η απροειδοποίητη συσκευή έχει ως στόχο να προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία πρώτης χρήσης με την προεγκατάσταση τυχόν ενημερώσεων. 

Σύμφωνα με λεπτομέρειες από τον Mark Gurman του Bloomberg, η συσκευή που μοιάζει με pad δεν προορίζεται για πώληση στους καταναλωτές, αλλά αντίθετα για τους υπαλλήλους των APPLE Store. Οι ειδικοί θα χρησιμοποιούν τον ασύρματο updater για να φέρνουν τα νέα iPhone στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS πριν τα παραδώσουν στους αγοραστές.

Ο στόχος δεν είναι μόνο τα χαρακτηριστικά που προστίθονται με τις νέες εκδόσεις του iOS, αλλά και οι διορθώσεις bugs. Με την άμεση τοποθέτηση των συσκευών στο πιο πρόσφατο iOS πριν από την ενεργοποίηση, η APPLE μπορεί να εξομαλύνει τυχόν προβλήματα λογισμικού εκ των προτέρων.

Για παράδειγμα, η πρόσφατη ενημέρωση iOS 17.0.3 έλυσε κάποια αναφερόμενα θέματα υπερθέρμανσης στα νέα μοντέλα iPhone 15. Το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης θα μπορούσε να εφαρμόσει τέτοιες διορθώσεις στο παρασκήιο, ώστε να αποφύγουν οι χρήστες να αντιμετωπίσουν αυτές τις δυσλειτουργίες κατά το πρώτο άνοιγμα των iPhone τους.

Η διαδικασία είναι απλή - τα iPhone στα σφραγισμένα κουτιά τους τοποθετούνται στον updater, ο οποίος ενεργοποιεί το iPhone εντός της συσκευασίας και εγκαθιστά ασύρματα τη νεότερη έκδοση του iOS. Στη συνέχεια απενεργοποιεί τη συσκευή. Αυτή η αδιαφανής ενημέρωση σημαίνει ότι οι πελάτες θα λαμβάνουν τα νέα iPhone ήδη βελτιστοποιημένα.

Η APPLE σκοπεύει να αναπτύξει το εργαλείο iOS updater στα καταστήματά της πριν από το τέλος του έτους. Ο σχεδιασμός της συσκευής παραμένει προς το παρόν μυστικός, εκτός αν διαρρεύσει εκ των προτέρων κάτι που θεωρείται σίγουρο με βάση άλλες διαρροές που αφορούν την εταιρείας και τα προϊόντα της.