Η Apple ξέχασε να αναβαθμίσει το firmware της οθόνης Studio Display

1 έτος πριν
studio display

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που η οθόνη Studio Display της Apple διατέθηκε εμπορικά -οι πρώτες παραγγελίες ξεκίνησαν να αποστέλλονται μόλις στις 18 Μαρτίου. Το τελευταίο που θέλει κάποιος από ένα ολοκαίνουριο προϊόν που μόλις… χρυσοπλήρωσε (θυμίζουμε πως η Studio Display ξεκινά από τα €1969 και φτάνει τα €2749) είναι να του δημιουργήσει προβλήματα και μολονότι παραδοσιακά οι συσκευές της Apple φημίζονται για την αξιοπιστία τους, δε συνέβη το ίδιο και με την περί ούσας ο λόγος οθόνη.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν στις αρχές Απριλίου πως κατά τη διαδικασία του firmware update, έλαβαν ένα μήνυμα σφάλματος που τους ζητούσε να δοκιμάσουν ξανά σε μία ώρα και αν το πρόβλημα παρέμενε, να επικοινωνήσουν με εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της Apple. Μέσα σε δύο 24ωρα ο αριθμός των περιπτώσεων είχε ξεφύγει, κάτι που είχε αρχίσει να συμβαίνει και με τον εκνευρισμό του κοινού. Δεν είναι δα και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να πρέπει να μεταφέρεις μία οθόνη 27 ιντσών (62,3 x 47,8 x 16,8 εκατ. οι ακριβείς της διαστάσεις συμπεριλαμβανομένης της βάσης) και 6,3 κιλών για service.

Εν τέλει η Apple εντόπισε το πρόβλημα (το οποίο έτσι κι αλλιώς ήταν περίεργο, δεδομένου του ότι στο εσωτερικό της Studio Display βρίσκεται ένα SoC A13) το οποίο κατά τα φαινόμενα οφείλεται σε γκάφα επικών διαστάσεων. Η Studio Display τρέχει, που λες, iOS. Την Παρασκευή 8 Απριλίου, διατέθηκε η πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού η οποία και έλυνε το πρόβλημα. Η εμφάνισή της είχε ως αποτέλεσμα η αμέσως προηγούμενη να πάψει να είναι διαθέσιμη. Έλα που όμως η καινούρια ήταν η 15.4.1 στην οποία δεν είχε πρόσβαση η οθόνη! Η 15.4 είχε εξαφανιστεί οπότε κάπως έτσι η Studio Display δεν έβρισκε firmware να κατεβάσει!

H Apple επιλήφθηκε του θέματος και οι πελάτες της συνέχισαν να απολαμβάνουν κανονικά τις υπηρεσίες της νέας τους οθόνης. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…