Η APPLE ξεκινά την κατασκευή του iPhone 14 στην Ινδία

1 έτος πριν
iPhone 14

Η APPLE ξεκίνησε τη συναρμολόγηση του iPhone 14 στην Ινδία, σύμφωνα με αναφορές του TechCrunch και του Bloomberg. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η APPLE μεταφέρει την παραγωγή από την Κίνα στην Ινδία τόσο γρήγορα μετά την κυκλοφορία ενός νέου iPhone.

Όπως σημειώνουν αρκετές ιστοσελίδες, η APPLE χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της Foxconn στο Sriperumbudur της Ινδίας για την παραγωγή της συσκευής. Αν και η APPLE έχει παράξει τα κορυφαία iPhone της στην Ινδία στο παρελθόν, αυτό συνήθως γινόταν πολύ μετά την αρχική κυκλοφορία του τηλεφώνου. Η εταιρεία μόλις τον Απρίλιο άρχισε να κατασκευάζει το iPhone 13 στην Ινδία, ενώ το ίδιο έχει κάνει και με άλλα μοντέλα του iPhone, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 12 και 11.

Ακούσαμε για πρώτη φορά ότι η APPLE σχεδίαζε να μειώσει δραματικά το χρόνο που χρειάζεται για να μεταφερθεί η παραγωγή από την Κίνα στην Ινδία τον Αύγουστο, ελπίζοντας αρχικά να ολοκληρώσει την κατασκευή των πρώτων iPhone στην Ινδία στα τέλη Οκτωβρίου. Μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση δήλωσε στο Bloomberg ότι η APPLE και η FOXCONN κατάφεραν να εξομαλύνουν τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, επιτρέποντας στην APPLE να μεταφέρει την παραγωγή στην Ινδία ταχύτερα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κατασκευάσουμε το iPhone 14 στην Ινδία», δήλωσε εκπρόσωπος της APPLE σε δήλωσή του στο TechCrunch. 

Η APPLE ξεκίνησε για πρώτη φορά να κατασκευάζει iPhone στην Ινδία το 2017 με στόχο να μειώσει την εξάρτηση της εταιρείας από την Κίνα λόγω των αυξανόμενων συγκρούσεων με τις ΗΠΑ. Επίσης, καθιστά τις συσκευές πιο ελκυστικές για την ινδική αγορά, καθώς η τοπική παραγωγή των συσκευών στην Ινδία μπορεί να τις κάνει πιο προσιτές στη χώρα. Σύμφωνα με το TechCrunch, το τυπικό iPhone 14 κοστίζει σήμερα 79.900 ρουπίες (περίπου 980 δολάρια) στην Ινδία, σε αντίθεση με την τιμή των 799 δολαρίων στις ΗΠΑ.

Άλλες εταιρείες, όπως η GOOGLE, φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις με δημιουργία παραγωγικών γραμμών εκτός Κίνας. Συγκεκριμένα η GOOGLE φέρεται να σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή του Pixel στην Ινδία ή το Βιετνάμ. Η SAMSUNG κατασκευάζει συσκευές στη χώρα από το 2007 και άνοιξε το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής smartphone στον κόσμο στην Ινδία το 2018.