Η Apple υπόσχεται καλύτερη ποιότητα της webcam της Studio Display

2 έτη πριν
apple studio display

Η υποδοχή που επεφύλασσε ο ειδικός Τύπος στη webcam της Studio Display της Apple δεν ήταν κι η καλύτερη δυνατή. Για την ακρίβεια, οι κριτικές και τα reviews εξέφρασαν ποικίλους προβληματισμούς σχετικά με την ποιότητα της κάμερας της κατά τα άλλα εντυπωσιακής οθόνης 5K των 27 ιντσών με το ενσωματωμένο chipset A13 Bionic (ναι, το ίδιο με τα μοντέλα της σειράς iPhone 11 και της δεύτερης γενιάς iPhone SE). Σε συνδυασμό με την αρχική τιμή των €1969, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κατάσταση δεν ήταν κι η καλύτερη δυνατή για την Apple η οποία αποφάσισε να δράσει και μάλιστα άμεσα.

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία από το Κουπερτίνο ξεκαθάρισε ότι η χαμηλή ποιότητα εικόνας της webcam που σημειώθηκε στα reviews της Studio Display οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κάποιο bug. «Εντοπίσαμε ένα πρόβλημα λόγω του οποίου το σύστημα δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Θα πραγματοποιήσουμε βελτιώσεις μέσω μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού», αναφέρει το σχετικό κείμενο.

Θυμίζουμε ότι τα reviews της Studio Display που είδαν το φως της δημοσιότητας έπειτα από τη λήξη του σχετικού εμπάργκο εστίασαν στην ασυνήθιστα χαμηλή ποιότητα εικόνας της webcam, κάτι που αν μη τι άλλο προκαλεί εντύπωση, δεδομένων των κορυφαίων επιδόσεων των καμερών των συσκευών της εταιρείας (βλ. iPhone, iPad) στους τομείς της φωτογραφίας και του βίντεο. Μάλιστα υπήρξε σχόλιο που ανέφερε πως η ποιότητα της κάμερας της Studio Display είναι χειρότερη κι από εκείνη του iMac (με M1) των 24 ιντσών, με περισσότερο θόρυβο, περιορισμένα χρώματα και μη ρεαλιστική εικόνα.

Η ενσωματωμένη στη Studio Display κάμερα είναι σε θέση να ακολουθεί το θέμα ακόμα κι αν αυτό (σ.σ. εσύ) κινείται, έτσι ώστε να το διατηρεί στο κάδρο. Διαθέτει αισθητήρα 12 MP με διάφραγμα f/2,4 και FoV 122 μοιρών ενώ, τέλος, υποστηρίζει και τη λειτουργία Center Stage της Apple.