Η ASUS ανακοίνωσε τα νέα gaming phones της, ROG Phone 6 και 6 Pro

1 έτος πριν
Η ASUS ανακοίνωσε τα νέα gaming phones της, ROG Phone 6 και 6 Pro

Η σειρά ROG της ASUS μας έχει χαρίσει ορισμένες εντυπωσιακές συσκευές στην κατηγορία των laptops και απ’ ό,τι φαίνεται, το ίδιο θα συμβεί και στα smartphones. Όχι πως τα προηγούμενα ROG Phone δεν ήταν αξιόλογα -κάθε άλλο- απλά η νέα γενιά gaming phones της εταιρείας, απλά δεν παίζεται. Τα ROG Phone 6 και 6 Pro αποτελούν πραγματικά «θηρία», έτοιμα να παίξουν ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς mobile games, προσφέροντας κορυφαίες εμπειρίες gameplay.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν το ολοκαίνουριο SoC της Qualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1. Το ROG Phone 6 έρχεται με έως και 16 GB RAM, ενώ το ROG Phone 6 Pro αγγίζει τα 18 GB. Η χωρητικότητα και των δύο μοντέλων φτάνει τα 512 GB. Η μπαταρία τους είναι της τάξης των 6000 mAh (δύο μπαταρίες των 3000 mAh έκαστη) με ταχεία φόρτιση και τεχνολογία έξυπνης διαχείρισης πόρων ενώ βελτιωμένο είναι και το σύστημα τριών καμερών με το οποίο είναι εφοδιασμένα. Το ROG Phone 6 Pro μάλιστα φέρει και δεύτερη οθόνη OLED δύο ιντσών στο πίσω μέρος του, στοιχείο εντυπωσιακό μεν αλλά συζητήσιμης χρησιμότητας δε.

Εκεί που τα ROG Phone 6 κερδίζουν κατά κράτος τον ανταγωνισμό πάντως είναι σε θέματα απόδοσης, κάτι που όσο να ‘ναι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο θερμικό τους προφίλ. Ο επεξεργαστής ψύχεται πλέον από κάθε κατεύθυνση, αφού η ASUS ενσωμάτωσε ένα σύστημα ψύξης 360 μοιρών με τον θάλαμο ατμού να είναι κατά 30% μεγαλύτερος. Για τα πιο απαιτητικά gaming sessions μάλιστα, το περιφερειακό AeroActive Cooler 6 έχει επανασχεδιαστεί, εκμεταλλευόμενο τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ροή αέρα.

Τα smartphones της ASUS τρέχουν Android 12, προσφέροντας ωστόσο πληθώρα δυνατοτήτων προσαρμογής, μέσω εργαλείων όπως τα Game Genie και Armoury Crate. Διαθέτουν ηχεία ρυθμισμένα από τη DIRAC που εκτοξεύουν τον ήχο προς τα εμπρός καθώς επίσης και πλήκτρα υπερήχων AirTrigger για χειρισμό επιπέδου κονσόλας.