Η εφαρμογή του WhatsApp έρχεται επιτέλους και στο iPad

6 μήνες πριν
WhatsApp logo

Το WhatsApp, μια δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη META, φέρεται να δοκιμάζει μια έκδοση της εφαρμογής iOS που είναι βελτιστοποιημένη για το iPad. Με βάση όσους έχουν πρόσβαση στη δοκιμαστική έκδοση, η εφαρμογή για iPad φαίνεται να λειτουργεί παρόμοια με την έκδοση για iOS, εμφανίζοντας μια λίστα συνομιλιών στα αριστερά και την τρέχουσα συνομιλία στα δεξιά.

Παρά την ιστορική απροθυμία της META να αναπτύξει εφαρμογές για iPad με τρανό παράδειγμα αυτό του Instagram, η κίνηση αυτή φαίνεται λογική δεδομένης της αυξανόμενης σημασίας του WhatsApp στο κοινωνικό οικοσύστημα της META. Η εταιρεία ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το WhatsApp για καταχωρίσεις και αλληλεπιδράσεις με πελάτες, καθιστώντας την έκδοση της εφαρμογής για iPad μια λογική προσθήκη. Άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και άμεσοι ανταγωνιστές της META όπως είναι το Viber και το Telegram, διαθέτουν εδώ και χρόνια έκδοση για το iPad, το δημοφιλές tablet της APPLE αλλά και της αγοράς.

Το WhatsApp έχει πρόσφατα λάβει σημαντικές ενημερώσεις σε άλλες πλατφόρμες. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ομαδικές κλήσεις στην εφαρμογή για Mac, υποστήριξη για φωτογραφίες και βίντεο HD και την παγκόσμια εξάπλωση των Channels. Επιπλέον, η META εργάζεται για να καταστήσει το WhatsApp μια cross-platform υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της ΕΕ, οι οποίοι θα ενεργοποιηθούν από την επόμενη χρονιά.

Το WhatsApp, μια από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές στον κόσμο, κρύβει σημαντικές δυνατότητες για τη META. Η εταιρεία φαίνεται να στοχεύει στη μετατροπή του σε ένα πιο ιδιωτικό κοινωνικό δίκτυο, διευκολύνοντας τις συνδέσεις μεταξύ ατόμων και των ενδιαφερόντων τους. Ο μετασχηματισμός αυτός ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της META να επεκτείνει τη βάση χρηστών της στις ΗΠΑ. Δεδομένων αυτών των εξελίξεων και των επίμονων αιτημάτων των χρηστών tablet κατά τη διάρκεια των ετών, φαίνεται πιθανό ότι το WhatsApp θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε μεγαλύτερες οθόνες.