Η φορητή παιχνιδομηχανή της LOGITECH, είναι διαφορετική από τις άλλες

1 έτος πριν

Η LOGITECH ανακοίνωσε το G Cloud Gaming Handheld μετά από ένα teaser και μια διαρροή που υπήρξε τον περασμένο μήνα. Η φορητή παιχνιδομηχανή με λειτουργικό Android αξίας 349,99 δολαρίων θα φτάσει στη Βόρεια Αμερική στις 17 Οκτωβρίου, με πρόσβαση στο Google Play Store, στο Xbox Cloud Gaming και στην υπηρεσία GeForce Now της Nvidia. Ενώ θα μπορείς να κατεβάσεις και να παίξεις παιχνίδια για smartphones από το Play Store, η εστίαση είναι πραγματικά στο cloud gaming και η νέα φορητή παιχνιδομηχανή έχει σχεδιαστεί με αυτόν τον τρόπο για να παρέχει 12 ώρες ή και περισσότερο διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Cloud Gaming Handheld διαθέτει οθόνη αφής επτά ιντσών 1080p IPS με αναλογία διαστάσεων 16:9 και ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Με χρώμα λευκό, περιλαμβάνει δύο μετατοπισμένα αναλογικά thumbsticks, ένα D-pad και κουμπιά Y, B, A και X. Βρίσκουμε επίσης τέσσερα κουμπιά στο μπροστινό μέρος, τα LOGITECH G, home, μενού και ένα κουμπί μενού περιβάλλοντος.

Το κουμπί LOGITECH G λειτουργεί όπως το κύριο κουμπί Χ σε ένα χειριστήριο Xbox, εμφανίζοντας ένα υπομενού που σου επιτρέπει να διακόψεις ή να τερματίσεις παιχνίδια. Το κουμπί home αναμενόμενα σε μεταφέρει απλά πίσω στην αρχική οθόνη της LOGITECH. Υπάρχουν επίσης δύο bumper κουμπιά και δύο κουμπιά σκανδάλης, όπως στα περισσότερα σύγχρονα χειριστήρια. Η φορητή συσκευή της LOGITECH περιλαμβάνει επίσης απτικές λειτουργίες, γυροσκόπιο και χειριστήρια τα οποία μπορείς να προγραμματίσεις προκειμένου να εκτελούν τις ενέργειες που θέλεις.

Στο εσωτερικό, η LOGITECH χρησιμοποιεί το Qualcomm Snapdragon 720G chipset, το οποίο ενσωματώνει μια οκταπύρηνη CPU χρονισμένη στα 2,3 GHz. Υπάρχουν ακόμα 4GB μνήμης RAM LPDDR4X και 64GB αποθηκευτικού χώρου UFS. Μια ενιαία θύρα USB-C 3.1 θα φορτίζει τη συσκευή, με τη μπαταρία των 6.000mAh να φορτίζει σε περίπου 2,5 ώρες. Για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου υπάρχει μια θύρα για εισαγωγή microSD κάρτας όμως η συσκευή δεν υποστηρίζει κάποια σύνδεση με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσεις να συνδεθείς με τις cloud υπηρεσίες που υποστηρίζει το Cloud Gaming Handheld, θα πρέπει να βρίσκεσαι κοντά σε Wi-Fi.

Η LOGITECH έχει συνεργαστεί με τη MICROSOFT και τη Nvidia για την ενσωμάτωση του Xbox Cloud Gaming και της υπηρεσίας GeForce Now της Nvidia στη φορητή της συσκευή. Το UI που μοιάζει με το Switch θα σου επιτρέψει να εκκινήσεις κάθε υπηρεσία, αλλά η εφαρμογή Xbox Cloud Gaming είναι απλώς μια βασική Progressive Web App (PWA), οπότε δεν υπάρχει πραγματικά κάτι περισσότερο σε ότι αφορά τη συνεργασία της εφαρμογής με τη συσκευή.

Το πραγματικό πλεονέκτημα της φορητής πρότασης της LOGITECH είναι η υπόσχεση για περισσότερες από 12 ώρες αυτονομία καθώς και το λεπτό πλαίσιο της συσκευής που την κάνει άνετη στη μεταφορά και το κράτημα. Το LOGITECH G Cloud Gaming Handheld έχει μικρότερο πλάτος από το Steam Deck και το Nintendo Switch και ζυγίζει μόλις 463 γραμμάρια. Είναι λίγο βαρύτερο από το Switch (322 γραμμάρια / 0,71 κιλά), αλλά πολύ ελαφρύτερο από το Steam Deck (669 γραμμάρια / 1,47 κιλά).

Η LOGITECH έχει επίσης συνεργαστεί με την Tencent για τη δημιουργία του G Cloud Gaming Handheld και έχει στηριχθεί στην τεχνογνωσία της κινεζικής εταιρείας στο λογισμικό για να βοηθήσει στο σχεδιασμό του Android launcher. Εφαρμογές όπως το YouTube και το Chrome θα είναι προεγκατεστημένες μαζί με το Xbox Cloud Gaming, το GeForce Now της Nvidia και το Steam Link της Valve.

Η υποστήριξη Android σημαίνει ότι είναι δυνατή η εκτέλεση κάποιων Android παιχνιδιών από το Play Store όμως ο πραγματικός στόχος της συσκευής είναι το cloud gaming και οι κορυφαίες υπηρεσίες γύρω από αυτό.. Αποτελεί κομμάτι μιας νέας αγοράς για τις φορητές παιχνιδομηχανές καθώς συνήθως οι παίκτες που βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει θέλουν να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους ενώ ταξιδεύουν σε αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα όπου η σύνδεση στο διαδίκτυο δεν είναι σταθερή. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να βρίσκεσαι συνεχώς κοντά σε σήμα Wi-Fi, γεγονός που μπορεί να μειώσει την ελκυστικότητά του.

Αρχικά το LOGITECH G Cloud Gaming Handheld θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και τον Καναδά τον Οκτώβριο. Για να δελεάσει τους πρώτους χρήστες, υπάρχει μια περιορισμένη προσφορά προπαραγγελίας 299,99 δολαρίων πριν από τη θέσπιση τιμή λιανικής στα 349,99 δολαρίων.