Η GOOGLE δίνει $20 εκατ. για την υποστήριξη της Πληροφορικής στις ΗΠΑ

1 έτος πριν

Η GOOGLE θέλει να προωθήσει την Πληροφορική στις αμερικανικές κοινότητες που έχουν περιορισμένη εκπροσώπηση στην αγορά εργασίας και για τον λόγο αυτό δίνει έμφαση στη σωστή εκπαίδευση. Η εταιρεία από το Μάουντεν Βιου ανακοίνωσε πρωτοβουλία ύψους $20 εκατ. με την οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης πάνω από 11 εκατ. Αμερικανών μαθητών στον τομέα της Πληροφορικής.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της GOOGLE, Sundar Pichai, στόχος της εταιρείας του είναι η υποστήριξη ομάδων με «μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση» που εργάζονται με κοινότητες περιορισμένης εκπροσώπησης στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων μαθητών σε αγροτικές περιοχές και μειονοτήτων. «Αν δεν το κάνουμε σωστά, τότε τα κενά που υπάρχουν σήμερα θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα. Η τεχνολογία θα καταλήξει να παίζει τεράστιο ρόλο στο μέλλον και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο κάνουμε ό,τι κάνουμε», εξήγησε ο Pichai.

Η GOOGLE θα διαθέσει το προαναφερθέν ποσό σε ένα σύνολο «παραδοσιακών» συνεργατών της και νέων οργανισμών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η 4-H (με την οποία η GOOGLE δουλεύει μαζί από το 2017 και στην οποία θα δώσει το ποσό των $5 εκατ.), η HIDDEN GENIUS PROJECT με έδρα το Όκλαντ (είχε κερδίσει τον διαγωνισμό Impact Challenge της GOOGLE το 2015), η EXPANDING COMPUTING EDUCATION PATHWAYS ALLIANCE του Πανεπιστημίου του Όστιν και η μη κερδοσκοπική CODEPATH.

Η GOOGLE μάλιστα δε θα περιοριστεί απλά στην οικονομική ενίσχυση των επιλεγμένων οργανισμών αλλά θα δουλέψει μαζί τους έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι τα χρήματα που θα δοθούν, θα επενδυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (με την όλη προσέγγιση πάντως να χαρακτηρίζεται ως «συνεργατική» από τον Sundar Pichai). «Θέλουμε να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε οργανισμούς αυτής της κλίμακας, μέσω συγκεκριμένων στόχων και από κοινού εργασίας. Δε θα μιλούσα για “επίβλεψη” όσο για “συνεργασία” με τον ρόλο μας να είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους οργανισμούς να πετύχουν», κατέληξε.