Η GOOGLE τερματίζει την υποστήριξη του Assistant στα παλαιότερα wearables με Wear OS

7 μήνες πριν
GOOGLE Wear OS

Η GOOGLE θα σταματήσει να υποστηρίζει τον ψηφιακό βοηθό GOOGLE Assistant στα wearables με Wear OS 2 στο εγγύς μέλλον.

«Η υποστήριξη του GOOGLE Assistant σε αυτό το ρολόι τελειώνει σύντομα» αναφέρει ένα μήνυμα στην τελευταία έκδοση της συνοδευτικής εφαρμογής του Wear OS όπως ανακάλυψε πρώτη η ιστοσελίδα 9to5Google. «Παρακαλούμε αναβαθμίστε σε ένα νεότερο ρολόι που υποστηρίζει τον GOOGLE Assistant και τρέχει Wear OS 3 ή νεότερη έκδοση» αναφέρεται στο μήνυμα.

Η συνοδευτική εφαρμογή (companion app) είναι απαραίτητη μόνο για συσκευές που βασίζονται στο Wear OS 2 ή σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Για συσκευές που «τρέχουν» Wear OS 3, όπως το SAMSUNG Galaxy Watch4, τα smartwatches της Fossil και, φυσικά, το Pixel Watch υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή για τον Google Assistant.

H κίνηση της GOOGLE επηρεάζει πολλά παλαιότερα ρολόγια που χρονολογούνται νωρίτερα από το 2020, συμπεριλαμβανομένων των ακριβών μοντέλων της Tag Heuer καθώς και άλλων ρολογιών των Mobvoi, MOTOROLA, OPPO, XIAOMI, MISFIT, CASIO και LG. Στη Wikipedia υπάρχει μία χρήσιμη λίστα με τις συσκευές που υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση του Wear OS της GOOGLE, ωστόσο καλό είναι να αναζητήσεις το smartwatch σου στην επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή για να διαπιστώσεις αν πράγματι η συσκευή σου μπορεί να «τρέξει» το Wear OS 3.

Δεν είναι σαφές πότε η GOOGLE σχεδιάζει να τερματίσει την υποστήριξη του Google Assistant στα παλαιότερα ρολόγια. Αν όμως βασίζεσαι στον λειτουργία του Google Assistant σε μια συσκευή π.χ. ένα smartwatch που υποστηρίζει Wear OS 2 ενδέχεται να χρειαστεί να αναβαθμίσεις σύντομα. Η GOOGLE αναμένεται να παρουσιάσει το δεύτερο Pixel Watch μέσα στους επόμενους δύο μήνες καθώς τυπικά διοργανώνει μία σημαντική εκδήλωση για το νέο της hardware κάθε Οκτώβριο.

Μήπως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις το smartwatch σου;