Η GoPro Hero 11 φέτος συνοδεύεται και από μια μίνι έκδοση

1 έτος πριν
GoPro Hero 11

Η νέα Hero Black της GoPro είναι γεγονός και φέτος συνοδεύεται από ένα νέο μοντέλο Mini. Ο λόγος για τη Hero 11 Black, και τη Hero 11 Black Mini που καταφτάνουν στην αγορά τις επόμενες μέρες.

Σε ότι αφορά τη Hero 11 Black, σχεδιαστικά δεν υπάρχουν αλλαγές εκτός από τον διαφορετικό αριθμό στο πλάι ενώ χρησιμοποιεί τα ίδια χρώματα με τον προκάτοχό της. Στο εσωτερικό υπάρχει μόνο μία αλλαγή στο hardware, και αυτή είναι ένας νέος αισθητήρας. Στη συσκευασία της Hero 11 Black θα βρεις και τη μπαταρία Enduro, η οποία προηγουμένως πωλούνταν ως αξεσουάρ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το κορυφαίο χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου έτσι όπως το προωθεί η GoPro φαίνεται να είναι τα νέα βίντεο highlights που δημιουργούνται αυτόματα. Η ιδέα πίσω από τη λειτουργία είναι ότι μόλις επιστρέψεις από την περιπέτειά σου και συνδέσεις την κάμερά σου, να γίνει αυτόματη φόρτωση του υλικού που έχετε κάνει λήψη προκειμένου να δημιουργηθεί ένα όμορφο βίντεο που θα περιλαμβάνει τις καλύτερες σκηνές. Μάλιστα η συγκεκριμένη λειτουργία δεν εξαρτάται από το hardware και είναι διαθέσιμη και σε κατόχους παλαιότερων μοντέλων (μέχρι και την Hero 5) αρκεί να υπάρχει ενεργή συνδρομή GoPro+.

Άλλες αλλαγές στο hardware κάνουν χρήση του νέου αισθητήρα, με την ανάλυση να ανεβαίνει από τα 23 στα 27MP ενώ υπάρχει και υποστήριξη για πρώτη φορά 10-bit χρώματος. Υπάρχει επίσης η λειτουργία λήψης "Full Frame" που καταγράφει τα πάντα στον αισθητήρα 8:7 σε ανάλυση 5,3K. Η GoPro δίνει με τη λειτουργία αυτή τη δυνατότητα να κάνεις λήψη διαφορετικά βίντεο σε διαφορετικές αναλογίες διαστάσεων και σε πλήρη ανάλυση.

Το δεύτερο πλεονέκτημα του νέου αισθητήρα είναι η προσθήκη κλειδώματος ορίζοντα 360 μοιρών μέχρι και την ανάλυση 5,3K με 30fps. Αυτό είναι είτε ένα πρακτικό εργαλείο για την αποφυγή μονόπλευρου βίντεο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού μπορείς να διατηρήσεις για παράδειγμα το κεντρικό θέμα σε επίπεδη μορφή και να περιστρέψεις απλώς τον ουρανό.

Η μέγιστη ανάλυση παραμένει στα 5K/60fps ή 4K/120fps, αλλά μαζί με το Full Frame, έχεις τώρα και το "HyperView", το οποίο είναι η προβολή ολόκληρου του αισθητήρα συμπιεσμένη σε μορφή 16:9. Πρόκειται ουσιαστικά για το υπάρχον SuperView, απλά με ακόμη περισσότερα pixel. Είναι εξαιρετικό για λήψεις πρώτου προσώπου, καθώς ενισχύει πραγματικά την αίσθηση της δράσης.

Οι φίλοι της νυχτερινής φωτογραφίας θα βρουν μερικά νέα εργαλεία στην ενότητα Time Lapse: Vehicle Lights, Star Trails και Light Paint. Τα ονόματα ταιριάζουν με δημοφιλή εφέ που όλοι έχουμε δει όμως τώρα μπορείς να τα εφαρμόσεις απευθείας από την GoPro κάμερα.

Όσο για το HyperSmooth, την κορυφαία σταθεροποίηση λήψεων που προσφέρει η εταιρεία, αυτή βρίσκεται πλέον στην πέμπτη έκδοσή της και έρχεται με Auto Boost για τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Μια άλλη νέα επιλογή στο μενού είναι η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ της λειτουργίας Pro και Easy. Το "Pro" είναι το σημερινό τυπικό σύστημα μενού, ενώ το Easy αφαιρεί τα πάντα εκτός από τις καλύτερες ρυθμίσεις για εύκολη πρόσβαση και για τα περισσότερα σενάρια χρήσης.

Ίσως τα πιο ενδιαφέροντα νέα για τους οπαδούς του GoPro είναι το νέο Mini μοντέλο.  Πρόκειται για το ίδιο hardware στο εσωτερικό με το μεγαλύτερο αδερφάκι αλλά με μία αντί για δύο οθόνες, για να βλέπεις ποιες ρυθμίσεις είναι ενεργές. Η GoPro Hero 11 Mini ακόμα ενσωματώνει μια Enduro μπαταρία η οποία όμως δεν είναι αποσπώμενη.

Για να την αποκτήσεις δεν χρειάζεται να περιμένεις καθόλου αφού η GoPro Hero 11 Black βρίσκεται ήδη στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στο germanos.gr με τιμή €579,01. Η έλευση της μίνι έκδοσης αναμένεται στο τέλος του επόμενου μήνα.