Η INTEL τερματίζει τις πωλήσεις της σειράς υπολογιστών NUC (και τις αναλαμβάνει η ASUS)

8 μήνες πριν
INTEL NUC

Η INTEL ειδοποίησε πρόσφατα συνεργάτες και εταίρους για την απόφαση της να σταματήσει τις άμεσες επενδύσεις στο τμήμα ανάπτυξης της προϊοντικής σειράς Next Unit of Compute (NUC)

Η εταιρεία φαίνεται πως από τον περασμένο Απρίλιο έχει ξεκινήσει να αποσύρεται από μη βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες – εκείνη την εποχή πούλησε την επιχείρηση κατασκευής διακομιστών που διατηρούσε στην MiTAC. Με την πρόσφατη ανακοίνωση σηματοδοτείται η έξοδος της INTEL και από την αγορά της κατασκευής ολοκληρωμένων επιτραπέζιων προσωπικών υπολογιστών. Τα προϊόντα NUC αποτελούνταν από συστήματα SFF, barebones, διάφορα kits, boards κ.ά.  

Η INTEL απέστειλε στην ιστοσελίδα HardwareLuxx την παρακάτω δήλωση: «Αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις άμεσες επενδύσεις στην επιχείρηση Next Unit of Compute (NUC) και προσαρμόσαμε τη στρατηγική μας για να επιτρέψουμε στους συνεργάτες και τους εταίρους μας στο οικοσύστημα να συνεχίσουν να καινοτομούν και να αναπτύσσουν τη σειρά NUC. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν επηρεάζει σε κανένα βαθμό τις υπόλοιπες επιχειρήσεις Client Computing Group (CCG) ή Network and Edge Computing (NEX) της INTEL. Επιπλέον, εργαζόμαστε με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας για να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση και την εκπλήρωση όλων των τρεχουσών δεσμεύσεων μας». 

Λίγο καιρό αφότου κυκλοφόρησαν τα νέα, η INTEL ανακοίνωσε ότι η ASUS είναι ο πρώτος συνεργάτης που θα αναλάβει την κατασκευή και την πώληση προϊόντων Next Unit of Compute (NUC). Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε μία μη-δεσμευτική συμφωνία που βλέπει την ASUS να κατασκευάζει, να πουλά και να υποστηρίζει προϊόντα της σειράς INTEL NUC με ή για επεξεργαστές 10ης έως και 13ης γενιάς INTEL Core. Η ASUS επίσης θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει μελλοντικά mini PCs, DIY kits, customizable boards και κουτιά για προϊόντα NUC.

Στην ανακοίνωση της, η INTEL αναφέρει ότι «η τεχνογνωσία και το ιστορικό της ASUS στην παροχή κορυφαίων στον κλάδο mini υπολογιστών την καθιστούν ιδανική επιλογή για να συνεχίσει να οδηγεί την καινοτομία και την ανάπτυξη προϊόντων NUC». Η ASUS θα δημιουργήσει μια νέα επιχειρηματική μονάδα με την ονομασία «ASUS NUC BU» για οτιδήποτε σχετίζεται με τη σειρά NUC της INTEL. Να αναφέρουμε, ότι η αδειοδότηση της ASUS από την INTEL είναι μη-αποκλειστική. Αυτό σημαίνει ότι η INTEL μπορεί να συνεργαστεί με περισσότερες εταιρείες μελλοντικά.