Η Lenovo παρουσίασε το Smart Paper, το τέλειο ηλεκτρονικό σημειωματάριο

1 έτος πριν
Lenovo Smart Paper

Παράλληλα με τους φορητούς υπολογιστές, τους υπολογιστές AIO (All-in-One) και τις μετατρεπόμενες συσκευές της, η LENOVO στα πλαίσια της έκθεσης CES 2023 παρουσίασε και ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρονικό ή ψηφιακό σημειωματάριο με οθόνη E-Ink.

Το Smart Paper διαθέτει λεπτό μεταλλικό πλαίσιο και αντιθαμβωτικής τεχνολογίας οθόνη 10,3 ιντσών με ανάλυση 1.872 x 1.404 pixels. Η συσκευή «τρέχει» της έκδοση AOSP του Android 11 και ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή σε συνδυασμό με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία τα 50GB είναι διαθέσιμα για την αποθήκευση σημειώσεων και ηλεκτρονικών βιβλίων. Η οθόνη αφής E-ink συνεργάζεται άψογα με τη γραφίδα Lenovo Smart Pen που συνοδεύει τη συσκευή και που αποθηκεύεται σε μία ειδική υποδοχή στο πλαίσιο του Smart Paper.

H υστέρηση κατά τη γραφή είναι μόλις 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου και επομένως η γραφή ή το σκιτσάρισμα δίνουν την αίσθηση ότι γίνονται σε κανονικό χαρτί και με κανονικό στυλό ή μολύβι. Υπάρχουν εννέα διαφορετικές προ-ρυθμίσεις για το Smart Pen (όπως ξύλινο ή μηχανικό μολύβι, στυλό και μαρκαδόρος) που επιπλέον υποστηρίζει περισσότερα από 4.000 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση και ανίχνευση κλίσης. Το Smart Paper από την άλλη παρέχει 74 διαφορετικά πρότυπα σημειωματάριων και τετραδίων (π.χ. διαγραμμισμένα, κενά, για παρτιτούρες) και επομένως ο χρήστης μπορεί εύκολα και απλά να γράφει, να σκιτσάρει, να σχεδιάζει ή να εικονογραφεί.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα εγγραφής φωνητικών σημειώσεων, χάρη στα διπλά μικρόφωνα. Στην περίπτωση που είσαι επίσης επαγγελματίας ή σπουδαστής μπορείς να προχωρήσεις στην εγγραφή της σύσκεψης ή της διάλεξης που συμμετέχεις ή παρακολουθείς ενώ ταυτόχρονα κρατάς χειρόγραφες σημειώσεις. Το Smart Paper επίσης μπορεί να μετατρέψει το χειρόγραφο επίσης σε κείμενο ενώ υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης χρησιμοποιώντας διάφορες λέξεις-κλειδιά. Η διαχείριση των σημειώσεων επίσης είναι απλή υπόθεση, καθώς μπορείς να τις οργανώσεις σε φακέλους, να τις διαγράψεις, να τις αντιγράψεις κ.ά.

Έχοντας πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία μέσω του eBooks.com, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν γρήγορα λέξεις-κλειδιά στα ψηφιακά βιβλία και σημειώσεις που έχουν αποθηκεύσει στη συσκευή. Μέσα από την εφαρμογή Lenovo Smart Paper επίσης, ο χρήστης έχει πρόσβαση στις σημειώσεις και τα βιβλία του από οπουδήποτε (π.χ. από το κινητό ή τον υπολογιστή του), καθώς με τη δυνατότητα συγχρονισμού μέσω cloud μπορεί να κρατά αντίγραφα αρχείων που συγχρονίζονται σε διάφορες συσκευές που τρέχουν λειτουργικό Android, iOS και Windows. Μέσω της εφαρμογής επίσης είναι δυνατή η μεταγραφή ηχογραφήσεων και η μετάφραση κειμένων σε διάφορες γλώσσες.