Η Mastercard & Nexo ανακοίνωσαν την 1η crypto credit card

1 έτος πριν
Crypto credit card

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Nexo σε συνεργασία με την πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mastercard ανακοίνωσαν την πρώτη κάρτα πληρωμών με «υποστήριξη κρυπτονομισματικών συναλλαγών».

Γνωρίζαμε ότι η κύρια δραστηριότητα της Mastercard είναι η σύνδεση καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων μέσω του «πλαστικού χρήματος» ωστόσο η τελευταία αυτή κίνηση  σηματοδοτεί την «ένωση» των συμβατικών χρηματοπιστωτικών δικτύων με τα «κρυπτονομισματικά» καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Σε συνεργασία λοιπόν με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Nexo, η Mastercard αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές χωρίς να είναι απαραίτητο να πωλούν τα κρυπτο-περιουσιακά τους στοιχεία όπως για παράδειγμα τα bitcoins τους, τα οποία χρησιμοποιούνται ως εγγύηση για την υποστήριξη της πίστωσης που χορηγήθηκε.

Με τη σειρά της, η εταιρεία Nexo ανακοίνωσε ότι η κάρτα θα είναι σε πρώτη φάση διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές χώρες ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στους καταναλωτές ότι οι περισσότερες παραδοσιακές πιστωτικές κάρτες δεν είναι ασφαλείς και έχουν καθορισμένο πιστωτικό όριο.

Όπως έκανε γνωστό η Nexo, η κάρτα θα είναι συνδεδεμένη με μία υποστηριζόμενη από την εταιρεία «crypto-baked» πιστωτική γραμμή και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 92 εκατομμύρια εμπόρους παγκοσμίως, και οπουδήποτε είναι αποδεκτές οι κάρτες της Mastercard, επιτρέποντας στους πελάτες και τους επενδυτές να ξοδεύουν έως και το 90% της «αξίας fiat» των κρυπτο-περιουσιακών στοιχείων τους. Η κάρτα επίσης δεν απαιτεί ελάχιστες αποπληρωμές, μηνιαίες χρεώσεις ή χρεώσεις αδράνειας. Ακόμη, δεν θα υπάρχουν χρεώσεις συναλλάγματος για έως και €20.000 μηνιαίως. Ακόμη, δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το ποσό που μπορεί να ξοδευτεί ή να γίνει ανάληψη και οι τόκοι θα καταβάλλονται μόνο για το ποσό της πίστωσης που πραγματικά χρησιμοποιήθηκε. Το επιτόκιο μάλιστα παραμένει στο 0% για πελάτες που διατηρούν αναλογία δανείου προς αξία 20% ή χαμηλότερη.