Η Microsoft αλλάζει (;) τον Windows Media Player

2 έτη πριν

O Windows Media Player αποτελεί μία από τις πλέον χαρακτηριστικές εφαρμογές των Windows. Έχοντας κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1991 (!) στα Windows 3.0, παρέμενε βασικό στοιχείο του λειτουργικού όσες αλλαγές κι αν υφίστατο αυτό. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Η Microsoft, βλέπεις, αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές, αποσύροντας την τρέχουσα έκδοση του Windows Media Player που ειρήσθω εν παρόδω μετρά πάνω από δέκα χρόνια παρουσίας.

Με τα Windows 11 να φέρνουν νέα ήθη και έθιμα και στην αναπαραγωγή περιεχομένου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει το λανσάρισμα μέσω του προγράμματος των Insiders ενός νέου προγράμματος. Το όνομά του; Media Player for Windows! Παρ’ ότι οι δύο εφαρμογές μοιάζουν να ‘χουν το ίδιο πρακτικά όνομα, μιλάμε για ένα εξ ολοκλήρου νέο πρόγραμμα, κατάλληλο για την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο.

O Media Player for Windows θα διαθέτει επανασχεδιασμένο και πιο εύχρηστο περιβάλλον χρήστη (στην ίδια λογική με τα Windows 11) καθώς επίσης και μία πλήρη μουσική βιβλιοθήκη. Θα υποστηρίζει βελτιωμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου ενώ θα έρχεται με μια σειρά έξτρα επιλογών που θα ενισχύουν την προσβασιμότητά του. Το πρόγραμμα θα μπορεί ακόμα να αναζητήσει συμβατά αρχεία στο PC του χρήστη κατόπιν εντολής του τελευταίου.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης αυτής μάλιστα, η Microsoft εξήγησε πως το νέο app θα αντικαταστήσει και το Groove Music Player, μια εφαρμογή που κατά πάσα πιθανότητα κανείς δε θυμόταν, αφού η ίδια η εταιρεία είχε σταματήσει την υπηρεσία Groove Music το 2017.