Η MICROSOFT δοκιμάζει ένα AI hub για το app store των Windows 11

8 μήνες πριν
Windows 11 AI hub

Πριν από λίγο καιρό, η MICROSOFT πραγματοποίησε επίδειξη ενός AI hub για το MICROSOFT Store, το οποίο έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στην έκδοση Insider Preview (25905) του λειτουργικού συστήματος Windows 11. 

Όσοι χρήστες είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insiders και έχουν εγκαταστήσει την έκδοση Windows 11 Insiders Preview Build με την έκδοση 22306.1401.x.x. του MICROSOFT Store τότε έχουν ήδη πρόσβαση στο AI hub. Το AI hub περιλαμβάνει ένα σύνολο από προσεκτικά επιλεγμένες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που έχει αναπτύξει η ίδια η MICROSOFT ή ακόμα και τρίτοι developers. 

Το AI hub πρωτοπαρουσιάστηκε στο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, Build, τον περασμένο Μάϊο. Τότε, η εταιρεία μαζί με το hub για τις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης παρουσίασε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως περιληπτικές αξιολογήσεις/ κριτικές εφαρμογών που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι περιληπτικές αξιολογήσεις/ κριτικές δεν έχουν διατεθεί ακόμα ωστόσο γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιήθηκε Τεχνητή Νοημοσύνη για να συνοψίσει τις κριτικές πολλών χρηστών και reviewers εφαρμογών σε λίγες γραμμές κειμένου.

Επί του παρόντος, το AI hub έχει τη δική του καρτέλα στην αριστερή πλευρά του MICROSOFT Store, ακριβώς κάτω από την καρτέλα «Movies & TV». Δεν έχουμε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση Insider Preview των Windows 11 στον υπολογιστή μας και επομένως δεν είμαστε σίγουροι για τις εφαρμογές που βρίσκονται ήδη στο AI hub, ωστόσο αν κρίνουμε από την εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η MICROSOFT, φαίνεται να περιλαμβάνονται εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών/ εικόνων όπως το Luminar Neo μεταξύ άλλων. 

Σε άλλα νέα που σχετίζονται με το ανανεωμένο MICROSOFT Store, το τελευταίο απέκτησε μία νέα δυνατότητα παρακολούθησης των τιμών των εφαρμογών που δείχνει πόσο χαμηλά έχουν πέσει οι τιμές τις τελευταίες 30 ημέρες. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την πορείας της τιμής μίας εφαρμογής για να είναι ευκολότερο να αποφασίσουν αν θα την αγοράσουν άμεσα ή θα περιμένουν μέχρι την επόμενη περίοδο εκπτώσεων. Άλλες ενημερώσεις του MICROSOFT Store περιλαμβάνουν την προσθήκη emojis που έχουν δημιουργηθεί με πλουσιότερα χρώματα δίνοντας την αίσθηση ότι είναι τρισδιάστατα, την διόρθωση ενός bug/ σφάλματος που δεν επέτρεπε την εγκατάσταση drivers για συσκευές αναπαραγωγής Zune κ.ά.