Η μπαταρία του Garmin Instinct 2 μπορεί να διαρκέσει… για πάντα!

2 έτη πριν
GARMIN Instinct 2 Solar

Το Garmin Instinct 2 είναι ο ορισμός του better living! Δε βλέπουμε συχνά άλλωστε smartwatches με… απεριόριστη διάρκεια μπαταρίας, έτσι δεν είναι; Κι όμως, η Garmin πέτυχε αυτό που μέχρι σήμερα ακουγόταν αδύνατον.

Το Instinct 2 λοιπόν έρχεται υποσχόμενο απεριόριστη διάρκεια μπαταρίας στην έκδοση Solar. Μοναδικές απαιτήσεις γι’ αυτό, είναι η χρήση του ρολογιού σε λειτουργία Smartwatch και η έκθεσή του σε φωτεινότητα 50.000 lux που σύμφωνα με τη Garmin δε διαφέρει και πολύ από μία τυπική νεφελώδη ημέρα. Η λειτουργία Smartwatch υποστηρίζει καταγραφή παλμών 24/7, παρακολούθηση ύπνου, προβολή ειδοποιήσεων και Firstbeat insights, υπολογισμό Body Battery και VO2 Max.

Στην πράξη δηλαδή, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί τις παραπάνω λειτουργίες και να μη χρειαστεί να φορτίσει το ρολόι του ούτε μία φορά. Ποτέ! Εννοείται βέβαια ότι αν αποφασίσει να ενεργοποιήσει και άλλες -από τις πολυάριθμες- λειτουργίες του Instinct 2, τότε μοιραία θα υπάρξει ανάγκη φόρτισης, εκτός κι αν κυκλοφορήσει σε περιβάλλοντα με φωτεινότερη υψηλότερη των 50.000 lux, οπότε θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί και το GPS για την καθημερινή του άσκηση.

Το Instinct 2 Solar θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, στα 40 χιλ. και τα 45 χιλ. με τη βαρύτερη εκδοχή του να ζυγίζει μόλις 52 γραμμάρια. Η δε απλή έκδοση του Instinct 2 (χωρίς την ηλιακή φόρτιση) προσφέρει αυτονομία 28 ημερών. Αμφότερες πάντως θα προσφέρουν υποστήριξη Connect IQ apps και Garmin Connect ενώ θα υπολογίζουν και τον χρόνο που χρειάζεται ο χρήστης προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Θα πληρούν το αμερικανικό στρατιωτικό πρότυπο ανθεκτικότητας 810 ενώ θα είναι και αδιάβροχα σε βάθος 100 μέτρων.

Οι τιμές των νέων smartwatches της Garmin ξεκινούν από τα €349 για τις πιο απλές εκδόσεις τους (Instinct 2, Instinct 2S) και φτάνει τα €499 για τις «ναυαρχίδες» της σειράς (Instinct 2 Surf Solar, Instinct 2 Tactical Solar).