Η νέα DJI Osmo Pocket 3 camera έρχεται στον ΓΕΡΜΑΝΟ

4 μήνες πριν
DJI Osmo Pocket 3 camera

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Osmo Pocket 2, η DJI επέστρεψε με τον διάδοχό του - το Osmo Pocket 3. Η τρίτη γενιά της φορητής κάμερας με σταθεροποιητή της DJI διαθέτει διαφορές που αποτελούν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Ο χρόνος μεταξύ του Pocket 2 και του Pocket 3 έδωσε στην DJI αρκετό χρόνο να σκεφτεί πώς να βελτιώσει τη φορητή κάμερά της. Αναμφίβολα, μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη συσκευή είναι ο μεγαλύτερος αισθητήρας. Το Pocket 3 διαθέτει αισθητήρα CMOS μιας ίντσας ικανό να χειριστεί ποικιλία συνθηκών φωτισμού από νυχτερινά πλάνα έως φωτεινά απογεύματα. 

Ο νέος αισθητήρας είναι επίσης ικανός να κάνει λήψεις σε ανάλυση 4Κ στα 120fps όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία slow motion. Ωστόσο, η κανονική εγγραφή περιορίζεται σε 4Κ ανάλυση/60fps, περιλαμβάνοντας όμως λειτουργίες όπως hyperlapse, timelapse, και motionlapse. Μαζί με την υψηλή ανάλυση και τα fps, το Pocket 3 έρχεται με χρωματικές λειτουργίες 10-bit D-Log M και 10-bit HLG που επιτρέπουν ακριβή απεικόνιση χρωμάτων. 

Αν έχεις επιλέξει τη λήψη σε 4Κ/60fps, η μπαταρία θα διαρκέσει 116 λεπτά, ενώ αν παίρνεις πλάνα 1080p/24fps η διάρκεια ανεβαίνει στα 166 λεπτά. Σύμφωνα με τη DJI, η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε περίπου 16 λεπτά.

Η DJI Osmo Pocket 3 camera είναι ήδη διαθέσιμο στον ΓΕΡΜΑΝΟ.

Μια ακόμα αξιοσημείωτη αναβάθμιση είναι η περιστρεφόμενη οθόνη αφής. Η οθόνη είναι μια έγχρωμη OLED δύο ιντσών που προσφέρει γρήγορη εστίαση σε επίπεδο pixel. Τοποθετώντας την οθόνη σε κάθετη ή οριζόντια θέση, μπορείς να αλλάξεις το πλάνο σε πορτρέτο ή τοπίο (landscape), κάτι που βολεύει πολύ το χειριστή της κάμερας.

Η DJI ενσωμάτωσε επίσης μια τριπλή συστοιχία μικροφώνων σχεδιασμένη να μειώνει το θόρυβο από τους ανέμους, συλλαμβάνοντας παράλληλα τον περιβάλλοντα στερεοφωνικό ήχο που κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να το συνδυάσουν με το αξεσουάρ Mic 2 για εγγραφή ήχου δύο ατόμων, κάτι ιδανικό για συνεντεύξεις.

Σε άλλα χαρακτηριστικά του Osmo Pocket 3 βλέπουμε το ψηφιακό zoom έως 4x αλλά και τη λειτουργία ΑctiveTrack 6.0 που επιτρέπει λειτουργίες όπως αυτόματη αναγνώριση προσώπου και δυναμικό καδράρισμα. Μία ακόμα λειτουργία που προορίζεται για video bloggers είναι αυτή της παρουσίασης προϊόντος, η οποία επιτρέπει το live streaming για μια σχετική παρουσίαση. Τέλος το SpinShot επιτρέπει ομαλές κινήσεις κάμερας 180 μοιρών με το ένα χέρι, λειτουργία που φέρνει στο μυαλό το Ronin και πάλι της DJI.