Η νέα Ultragear οθόνη της LG για gamers είναι κυρτή και OLED

1 έτος πριν

Η LG παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις νέες τις premium οθόνες της στην έκθεση IFA του Βερολίνου και φέτος ένα από τα μοντέλα που ξεχωρίζουν είναι μια κυρτή οθόνη 45 ιντσών που σχεδιάστηκε για πιο καθηλωτικές εμπειρίες gaming.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το μοντέλο (45GR95QE) είναι η πρώτη κυρτή οθόνη που ανήκει στη σειρά UltraGear και η οποία αποτελείται από gaming οθόνες. Επιπλέον είναι η πρώτη OLED οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 240Hz, κάτι που αποτελούσε μέχρι σήμερα ένας από τους περιορισμούς στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Διαθέτει αναλογία διαστάσεων 21:9 καλύπτοντας τη περιφερειακή όραση του gamers, έχει ανάλυση WQHD (3440 x 1440) και υποστηρίζει HDR10 και HDMI 2.1.

Η αναλογία διαστάσεων της οθόνης και ο σχεδιασμός που διακρίνεται για τα ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά, σε συνδυασμό με την καμπυλότητα 800R σύμφωνα με την LG κάνουν τους παίκτες να αισθάνονται ότι βρίσκονται πραγματικά μέσα στο παιχνίδι. Η εταιρεία ενσωμάτωσε μάλιστα στην οθόνη αντιθαμβωτική επίστρωση και επίστρωση χαμηλής αντανάκλασης για να μειώσει κάποια από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι power gamers. Αν όλα αυτά σου φαίνονται οικεία, αυτό συμβαίνει επειδή η Corsair μόλις κυκλοφόρησε επίσης μια οθόνη παιχνιδιών 45 ιντσών ανάλυσης 1440p με την ονομασία Xeneon Flex, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την LG. Σε αντίθεση με την UltraGear 45GR95QE, η πρόταση της Corsair έχει υβριδικό χαρακτήρα αφού μπορεί να μεταμορφωθεί σε επίπεδη οθόνη από 800R καμπυλότητα και μάλιστα με μια κίνηση.

Εκτός από την επερχόμενη κυρτή οθόνη 45 ιντσών, η LG παρουσίασε επίσης την UltraFine Display Ergo AI στην IFA. Η οθόνη 31,5 ιντσών διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα που παρακολουθεί το επίπεδο των ματιών του χρήστη και στη συνέχεια ρυθμίζει αυτόματα το ύψος και την κλίση της, ώστε ο χρήστης να μην παραμένει σε μία μόνο θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, η LG δεν αποκάλυψε την τιμή και τη διαθεσιμότητα των νέων της οθονών, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν περισσότερες πληροφορίες.