Η QUALCOMM στοχεύει το 2025 σε κορυφαίων επιδόσεων PC με κόστος $700

1 μήνας πριν
qualcomm building

Η αγορά των προσωπικών υπολογιστών δείχνει σημάδια ανάκαμψης, με την QUALCOMM να έχει σημαντική συμβολή στην εξέλιξη αυτή. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Cristiano Amon, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι επεξεργαστές Snapdragon X θα ενσωματωθούν σε υπολογιστές με τιμές που ξεκινούν από τα 700 δολάρια, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.

H εξέλιξη σηματοδοτεί μια σημαντική μείωση τιμών στην κατηγορία των υπολογιστών με επεξεργαστές Snapdragon X. Μέχρι τώρα, οι φθηνότεροι υπολογιστές αυτής της κατηγορίας, όπως το Surface Laptop 7 και το Dell Inspiron 14 Plus, κόστιζαν περίπου 999 δολάρια. Η νέα τιμολογιακή πολιτική αναμένεται να καταστήσει την τεχνολογία αυτή προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αν και ο Amon δεν διευκρίνισε αν αυτοί οι προσιτοί υπολογιστές θα είναι αποκλειστικά φορητοί, η QUALCOMM φαίνεται να εξερευνά διάφορες μορφές συσκευών. Ήδη, η εταιρεία έχει κάνει βήματα στην αγορά των mini-PC με το developer kit των 799 δολαρίων, το οποίο απευθύνεται σε προγραμματιστές που θέλουν να πειραματιστούν με τα Windows σε αρχιτεκτονική Arm.

Παρά το γεγονός ότι είναι ακόμη νωρίς για να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία πωλήσεων, υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν θετική υποδοχή των νέων υπολογιστών με Snapdragon X. Ο Amon ανέφερε ότι ορισμένα μοντέλα έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ το 6,5% των δοκιμών Geekbench 6 τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν σε υπολογιστές με αυτούς τους επεξεργαστές.

Η QUALCOMM δεν σταματά εδώ. Η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με κατασκευαστές για το επόμενο κύμα υπολογιστών Copilot+, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις στην έκθεση IFA τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, στο Snapdragon Summit τον Οκτώβριο, η QUALCOMM θα παρουσιάσει έναν νέο προσαρμοσμένο επεξεργαστή.

Η δυναμική είσοδος της QUALCOMM στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών με τους επεξεργαστές Snapdragon X φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα. Η προσφορά ισχυρών και ενεργειακά αποδοτικών επεξεργαστών σε πιο προσιτές τιμές αναμένεται να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους κατασκευαστές υπολογιστών.