Η Samsung ανακοινώνει νέες οθόνες Odyssey, ViewFinity και Smart Monitor στην έκθεση CES και φτάνει τις… 57 ίντσες!

1 έτος πριν
Samsung Odyssey Neo G9

Από τον μεγαλοπρεπή και εξαιρετικά πλούσιο σε προϊόντα εκθεσιακό χώρο της SAMSUNG στην έκθεση CES, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα τελευταία μοντέλα οθονών.

Η SAMSUNG παρουσίασε νέες οθόνες Odyssey (η σειρά απευθύνεται σε gamers), ViewFinity (απευθύνεται σε σχεδιαστές, φωτογράφους και δημιουργούς περιεχομένου) και Smart Monitor (απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μία οθόνη για κατανάλωση περιεχομένου και γενική χρήση).

SAMSUNG Odyssey Neo G9 (G95NC)

Η Odyssey Neo G9 είναι μία οθόνη τεχνολογίας LCD IPS που απεικονίζει περιεχόμενο σε εντυπωσιακή ανάλυση 7.680 x 2.160 pixels και σε αναλογία διαστάσεων 32:9. Όλα αυτά σε μέγεθος οθόνης 57 ιντσών (σωστά διάβασες)! Είναι κυρτή (βαθμός καμπυλότητας 1000R) και αξιοποιεί την τεχνολογία quantum mini LED που υποστηρίζει τις προδιαγραφές Display HDR 1000 της VESA για να προσφέρει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και ανώτερη απεικόνιση. Διαθέτει ματ επίστρωση για τη μείωση των αντανακλάσεων, υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και χρόνο απόκρισης 1ms.

Η οθόνη είναι από τις πρώτες στον κόσμο -αν όχι η πρώτη- που διαθέτει είσοδο DisplayPort 2.1 για τη μεταφορά δεδομένων σχεδόν δύο φορές ταχύτερα από το πρότυπο DisplayPort 1.4

Το πρότυπο επιπλέον επιτρέπει τη συμπίεση ροής οθόνης (DSC) χωρίς απώλειες, μεταδίδοντας πληροφορίες χωρίς παραμόρφωση. Για να αξιοποιήσεις το πρότυπο θα χρειαστεί να συνδέσεις την οθόνη με έναν υπολογιστή που ενσωματώνει κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 7900 XTX ή 7900 ΧΤ καθώς είναι οι μοναδικές κάρτες γραφικών στον κόσμο που έχουν έξοδο DisplayPort 2.1.

SAMSUNG Odyssey OLED G9 (G95SC)

Η οθόνη Odyssey OLED G9 (G95SC) αποτελεί… όνειρο για κάθε gamer που επιθυμεί εκπληκτική ποιότητα απεικόνισης και παράλληλα ταχύτητα και εξαιρετικά υψηλή απόκριση. Πρόκειται για μία κυρτή οθόνη quad-HD με διαγώνιο 49 ιντσών, έντονη καμπυλότητα 1800R και αναλογία διαστάσεων πλευρών 32:9. Το πάνελ τεχνολογίας OLED με quantum dot επιτρέπει τον έλεγχο κάθε pixel ξεχωριστά με εκπληκτική ακρίβεια, επιτρέποντας μία σχεδόν άπειρη χρωματική αντίθεση. Χάρη στην τεχνολογία OLED, κάθε εικονοστοιχείο ή pixel φωτίζεται ξεχωριστά και ανεξάρτητα, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για κάποια πηγή οπίσθιου φωτισμού, επιτρέποντας μία δυναμική αναλογία αντίθεσης που φτάνει το 1.000.000:1. Επίσης προσφέρει πραγματικό RGB και αληθινό μαύρο χρώματα χωρίς την ανάγκη ύπαρξης έγχρωμων φίλτρων.

Η SAMSUNG Odyssey OLED G9 διαθέτει χρόνο απόκρισης 0,1 ms και ρυθμό ανανέωσης 240Hz και διαθέτει UI με ενσωματωμένες πολλές εφαρμογές -όπως το Prime Video και το YouTube- μέσω του Smart Hub, κάτι που επιτρέπει στον χρήστη να απολαμβάνει περιεχόμενο χρησιμοποιώντας απλώς μία σύνδεση στο Internet και χωρίς να απαιτείται υπολογιστής. Χάρη στο Samsung Gaming Hub επίσης, το παιχνίδι στο cloud, μέσω Xbox και NVIDIA GeForce Now είναι δυνατό χωρίς να απαιτείται κονσόλα, υπολογιστής ή λήψη παιχνιδιών.

SAMSUNG ViewFinity S9 (S90PC)

Η οθόνη ViewFinity S9 (S90PC) διακρίνεται για την χρωματική της ακρίβεια και είναι βελτιστοποιημένη για δημιουργικούς επαγγελματίες όπως σχεδιαστές, γραφίστες και φωτογράφους. Είναι η πρώτη οθόνη της SAMSUNG με διαγώνιο 27 ιντσών και ανάλυση 5K.

Η υψηλή ανάλυση 5.120 x 2.880 pixels και η υποστήριξη ευρείας χρωματικής γκάμας (καλύπτει το 99% του χρωματοχώρου DCI-P3) έχει ως αποτέλεσμα οι εικόνες να είναι εξαιρετικά λεπτομερείς, καθαρές και υψηλής χρωματικής ακρίβειας (με Delta E ≤ 2). Η οθόνη προσφέρει δυνατότητα βαθμονόμησης και ελέγχου του χρώματος (Gamma, RGB κ.ά.) μέσω ενός κινητού και της εφαρμογής Smart Calibration της SAMSUNG. Η οθόνη διαθέτει υποδοχές USB-C και Thunderbolt 4 καθώς και κάμερα 4K SlimFit (αποσπώμενη) ενώ περιλαμβάνει μέσω του Samsung Smart Hub πολλές εφαρμογές για τηλεδιασκέψεις, παραγωγικότητα ή ακόμα και κατανάλωση περιεχομένου.

SAMSUNG Smart Monitor M8 (M80C)

Η εταιρεία είχε στο περίπτερο της και την ανανεωμένη οθόνη Smart Monitor M8 (M80C) σε δύο εκδόσεις, με διαγώνιο 32 ιντσών και με διαγώνιο 27 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις, η υποστηριζόμενη ανάλυση είναι. Αυτό που καθιστά τις συγκεκριμένες οθόνες ξεχωριστές είναι το SmartThings Hub, που τους επιτρέπει να γίνουν το κέντρο ελέγχου κάθε έξυπνου σπιτιού ελέγχοντας εκατοντάδες συμβατές έξυπνες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων φωτών, καμερών, έξυπνων κουδουνιών, θερμοστατών κ.ά.

Φυσικά, το UI περιλαμβάνει διάφορες εφαρμογές κατανάλωσης περιεχομένου όπως Disney+ ή Prime Video που επιτρέπουν στον χρήστη να απολαύσει τις αγαπημένες του ταινίες και τηλεοπτικές σειρές χωρίς την ανάγκη υπολογιστή. Οι νέες εκδόσεις του SAMSUNG Smart Monitor M8 περιλαμβάνουν επίσης μία νέα λειτουργία με την ονομασία «My Contents» που απεικονίζει χρήσιμες πληροφορίες «με μια ματιά» όταν ανιχνευτεί κάποιο εγγεγραμμένο/συνδεδεμένο smartphone μέσω Bluetooth® εντός εμβέλειας. Το χαρακτηριστικό εμφανίζει φωτογραφίες του χρήστη, το πρόγραμμα του αι πολλά άλλα στην οθόνη, η οποία μόλις το κινητό βγει εκτός εμβέλειας επιστρέφει σε κατάσταση αναμονής.

Stay tuned στο G Blog για να μάθεις όλα τα νέα από την CES 2023!