Η SAMSUNG δείχνει τις AI δυνατότητες της νέας της κάμερας που πιθανόν θα δούμε στο επόμενο κορυφαίο Galaxy

5 μήνες πριν
Galaxy s23 back cameras

Η SAMSUNG παρουσίασε πρόσφατα μερικές συναρπαστικές νέες δυνατότητες για την κάμερα, που έρχονται στα επερχόμενα smartphone της, εξοπλισμένα με κάμερες 200MP και την πλατφόρμα Snapdragon 8 Gen 3. Αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αυτές οι δυνατότητες θα κάνουν πιθανότατα το ντεμπούτο τους στη σειρά Galaxy S24, ενδεχομένως στο μοντέλο S24 Ultra.

Μία από τις δυνατότητες που επισημάνθηκαν είναι το ISOCELL Zoom Anyplace, ρητά σχεδιασμένο για αισθητήρες με την πολύ υψηλή ανάλυση των 200MP. Αξιοποιεί την τεχνολογία παρακολούθησης AI της SAMSUNG και τη μηχανή AI της Qualcomm για να ενεργοποιήσει την ισχυρή λειτουργία zoom.

Το Zoom Anyplace μπορεί να κάνει αυτόματα ζουμ και να παρακολουθεί ένα θέμα σε ένα βίντεο, ενώ ταυτόχρονα καταγράφει μια πλήρη ευρυγώνια προβολή ολόκληρης της σκηνής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δύο συγχρονισμένα βίντεο 4K - ένα με zoom στο θέμα και ένα με μια πιο γενική ματιά στο σκηνικό όπου έχει γίνει χρήση zoom out. Η λειτουργία χρησιμοποιεί zoom 2x και 4x. Η SAMSUNG ισχυρίζεται ότι το χρώμα και η προοπτική παραμένουν συνεπείς μεταξύ των δύο προβολών.

Η τεχνολογία μπορεί επίσης να διατηρήσει ένα θέμα κεντραρισμένο και εστιασμένο καθώς κινείται γύρω από το πλαίσιο σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να μεγεθύνουν ή να σμικρύνουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με την ανάλυση 4K να διατηρείται. Πέρα από το Zoom Anyplace, η SAMSUNG προανήγγειλε μια νέα δυνατότητα E2E AI Remosaic για τη βελτίωση της ταχύτητας και της ποιότητας επεξεργασίας εικόνας. Το Remosaic υποτίθεται ότι μειώνει το χρόνο επεξεργασίας εικόνας έως και 2x.

Συνδυάζοντας αισθητήρες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης 200MP, έξυπνες λειτουργίες ζουμ και ταχύτερη επεξεργασία, ο νέος αισθητήρας της SAMSUNG στοχεύει στη λήψη εικόνων και βίντεο με μεγάλη ευελιξία, ποιότητα και λεπτομέρεια. Η ισχυρή ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει λειτουργίες που ήταν προηγουμένως δυνατές μόνο με επαγγελματικό εξοπλισμό.