Η SAMSUNG εντυπωσιάζει στη MWC 2023 με νέες αναδιπλούμενες οθόνες

1 έτος πριν
SAMSUNG foldable screens

Η SAMSUNG είναι ο κυρίαρχος κατασκευαστής στην αγορά των αναδιπλούμενων smartphone, με την εταιρεία να βρίσκεται πίσω και από την ανάπτυξη των σχετικών οθονών. Στο Mobile World Congress (MWC) 2023, η SAMSUNG παρουσίασε διάφορους τύπους αναδιπλούμενων οθονών, μερικές από τις οποίες είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά smartphones.

Συγκεκριμένα η SAMSUNG παρουσίασε τα εξής πρωτότυπα αναδιπλούμενα smartphones:

Flex S

Η SAMSUNG Flex S είναι μια πολλαπλά αναδιπλούμενη οθόνη που μπορεί να διπλωθεί δύο φορές, τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω σε σχήμα S. Αυτή η λύση είναι πιθανό να εμφανίζεται σε εξαιρετικά συμπαγή smartphones, τα οποία μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης όταν ξεδιπλώνονται. Ένα smartphone με οθόνη Flex S θα μπορούσε να είναι τόσο μικρό όσο ένα Galaxy Z Flip4 όταν είναι διπλωμένο και θα μπορούσε να προσφέρει πραγματική επιφάνεια εργασίας σαν tablet όταν ξεδιπλώνεται. Επιπλέον, η οθόνη τριών τμημάτων αναμένεται επίσης να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία πολλαπλών εργασιών για όσους βρίσκονται πάντα εν κινήσει.

Με δυνατότητα αναδίπλωσης προς τα έξω ή προς τα μέσα, ο χρήστης θα έχει πρόσβαση στο τμήμα της οθόνης ακόμα και όταν η συσκευή είναι πλήρως διπλωμένη, κάτι που θα μπορούσε επίσης να εξαλείψει την απαίτηση για μια επιπλέον δεύτερη οθόνη όπως ισχύει στο Galaxy Z Flip 4 και στο Galaxy Z Fold 4.

Flex G

Το SAMSUNG Flex G είναι παρόμοιο με το Flex S, με μια όμως σημαντική διαφορά, ότι το Flex G μπορεί να διπλωθεί μόνο προς τα μέσα. Έτσι η οθόνη του διπλώνει σε σχήμα G και όταν η όλη διαδικασία ολοκληρωθεί, η οθόνη θα είναι πλήρως προστατευμένη σε αντίθεση με το Flex S, όπου, η μία πλευρά της οθόνης θα είναι πάντα ορατή και απροστάτευτη.

Η περίπτωση χρήσης του Flex G αφορά κυρίως form factors όπως τα συμπαγή tablet, ενώ οι κατασκευαστές μπορούν να αναπτύξουν ένα προϊόν, όπου, ανοίγοντας μόνο τη μία πλευρά, θα ενεργοποιείται το τμήμα της οθόνης για βελτιωμένη παραγωγικότητα και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Flex Note

Η SAMSUNG Flex Note είναι μια οθόνη που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε αναδιπλούμενους φορητούς υπολογιστές. Όταν ξεδιπλώνεται, μια συσκευή με οθόνη τύπου Flex Note θα προσφέρει μια πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια για εργασία, όπου, το δεύτερο μισό της οθόνης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πληκτρολόγιο ή για πρόσβαση σε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Μπορούμε να περιμένουμε να δούμε αυτή την τεχνολογία σε επερχόμενους αναδιπλούμενους φορητούς υπολογιστές.

Slidable Solo

Η συγκεκριμένη οθόνη ίσως είναι το επόμενο βήμα μετά τις αναδιπλούμενες προτάσεις, επιτρέποντας στην οθόνη να τυλιχθεί και να ξετυλιχθεί, μικραίνοντας και μεγαλώνοντας έτσι τις διαστάσεις της με το πάτημα ενός κουμπιού. Η rollable πρόταση της SAMSUNG προορίζεται κυρίως για laptops που θα μπορούν να διατηρούν μικρές τις διαστάσεις τους, φέροντας όμως μεγάλη οθόνη. Πάντως η εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας, βρίσκεται ακόμα μακρυά.