Η SAMSUNG φέρνει νέες λειτουργίες του νέου One UI σε παλιότερο hardware

8 μήνες πριν
samsung galaxy s21+

Αν και δεν συνηθίζεται στο χώρο, η SAMSUNG, φέρνει επιλεγμένα χαρακτηριστικά από το πιο πρόσφατο One UI σε προηγούμενες γενιές συσκευών, μέσω ενημέρωσης του λειτουργικού τους συστήματος. Συγκεκριμένα, με την ενημέρωση λογισμικού One UI 5.1.1 που είναι ήδη διαθέσιμη για τα Galaxy Z Fold4 και Z Flip4, οι χρήστες των συγκεκριμένων συσκευών έχουν μια βελτιωμένη εμπειρία σε σχέση με το παρελθόν με βελτιώσεις στη λειτουργία Flex Mode. Έτσι οι χρήστες μπορούν να εμφανίζουν ή να αποκρύπτουν το Flex Mode ενώ όταν αναδιπλώνεται το smartphone στη λειτουργία Flex, το εικονίδιο θα αιωρείται στην οθόνη, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σ’ αυτό.

Μέσω αυτής της αλλαγής, θα απολαμβάνουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία του Flex Mode Panel, απλώς σύροντας και αφήνοντας το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων. Αυτή η προσαρμογή παρέχει εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες, όπως το Multi Window, το touchpad, η καταγραφή οθόνης και πολλά άλλα. Επιπλέον με τη νέα ενημέρωση, το κουμπί της μπάρας αναπαραγωγής πολυμέσων - το οποίο έχει συμπληρωθεί με τη δυνατότητα για fast forward και rewind 10 δευτερολέπτων – προβάλλεται πλέον σε ένα βολικό σημείο, όταν ενεργοποιείται το Flex Mode.

Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να πατήσουν το κουμπί προς τα κάτω για ευκολότερο scrubbing, μέσα από τη γραμμή προόδου των πολυμέσων. Όταν παρακολουθούν μια ταινία στη λειτουργία Flex Mode, μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το περιεχόμενο, γυρίζοντας πίσω ή προχωρώντας το με ένα μόνο πάτημα από την εξατομικευμένη γραμμή εργαλείων του Flex Mode Panel. Εναλλακτικά, μπορούν να ανοίξουν ένα νέο πολλαπλό παράθυρο και να απαντήσουν σε κάποιο μήνυμα ή να αναζητήσουν κριτικές στο διαδίκτυο, χωρίς, όμως, να διακόψουν την προβολή της ταινίας.

Άλλες αλλαγές που θα πρέπει να περιμένουν οι χρήστες των υποστηριζόμενων συσκευών είναι το καλύτερο multitasking, αλλά και το ανανεωμένο drag & drop. Αυτό πλέον μπορεί να γίνεται με τα δύο χέρια, αφού πλέον υποστηρίζει την κύρια οθόνη και επιτρέποντας το άνοιγμα των επιθυμητών εφαρμογών με το ένα χέρι. Στη συνέχεια με τη χρήση του δεύτερου χεριού ο χρήστης μπορεί να κάνει drag & drop ένα αρχείο, ένα εικονίδιο εφαρμογής ή ένα άλλο στοιχείο στον φάκελο ή τη θέση που επιθυμεί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της SAMSUNG, οι συσκευές Galaxy Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 και Z Flip θα λάβουν την ενημέρωση διαδοχικά. Επίσης, οι χρήστες των Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 και Tab Active 4 Pro θα απολαύσουν αρκετές νέες λειτουργίες που επικεντρώνονται στον χρήστη και αποτελούν μέρος της ενημέρωσης One UI 5.1.1. Επιπλέον, οι χρήστες των Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 και Watch4 Classic θα δουν βασικές αλλαγές από την ενημέρωση One UI 5 Watch.

Σε ότι αφορά τους χρήστες του Galaxy Watch, πρόκειται να έχουν στα χέρια τους ακόμη πιο βελτιωμένη παρακολούθηση της υγείας τους χάρη στη λειτουργία Irregular Heart Rhythm Notification (IHRN). Το IHRN είναι πλέον διαθέσιμο για τους χρήστες των σειρών Galaxy Watch5 και Watch4, παρέχοντάς τους πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες για την υγεία της καρδιάς τους.

Ακόμα οι χρήστες των Galaxy Watch5 και Watch4 έχουν πρόσβαση σε μια ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία watchfaces (όψεις) που μπορούν να ταιριάξουν με το στυλ και τους στόχους τους.