Η SAMSUNG υιοθετεί τα GOOGLE Messages στα νέα Galaxy smartphones

2 μήνες πριν
samsung google messages

Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή στην πολιτική της, η SAMSUNG ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την προεγκατάσταση της εφαρμογής SAMSUNG Messages στις νέες συσκευές Galaxy. Αντ' αυτού, η εταιρεία θα προωθήσει το GOOGLE Messages ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα μιας σταδιακής μετάβασης που ξεκίνησε το 2022 με τη σειρά Galaxy S22. Τότε, η SAMSUNG είχε αρχίσει να προωθεί το GOOGLE Messages ως κύρια επιλογή για SMS και RCS, διατηρώντας παράλληλα τη δική της εφαρμογή ως εναλλακτική.

"Με τα μοντέλα Galaxy Z Flip6, Galaxy Z Fold6 και νεότερα, η εφαρμογή SAMSUNG Messages δεν θα είναι πλέον προεγκατεστημένη", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της μέσω της εφαρμογής SAMSUNG Members. "Αντ' αυτού, το GOOGLE Messages θα προσφέρει μια νέα και βελτιωμένη εμπειρία για την έκφραση συναισθημάτων, καθιστώντας την επικοινωνία ασφαλή και διασκεδαστική".

Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με την προώθηση του πρωτοκόλλου Rich Communication Services (RCS) από τη GOOGLE. Το RCS προσφέρει προηγμένες δυνατότητες επικοινωνίας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά SMS, όπως ανταλλαγή μηνυμάτων υψηλής ποιότητας και βελτιωμένες ομαδικές συνομιλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή RCS θα είναι ενεργοποιημένη εξ αρχής στα GOOGLE Messages των νέων Galaxy smartphones. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν άμεσα τις προηγμένες λειτουργίες του πρωτοκόλλου χωρίς πρόσθετες ρυθμίσεις.

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή δεν φαίνεται να εφαρμόζεται ομοιόμορφα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ οι συσκευές στις ΗΠΑ δεν θα έχουν πλέον προεγκατεστημένη την εφαρμογή SAMSUNG Messages, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές και καναδικές εκδόσεις των συσκευών εξακολουθούν να την περιλαμβάνουν. Το αν αυτή η απόφαση είναι προσωρινή, μένει να διευκρινιστεί.

Για τους χρήστες που προτιμούν την εφαρμογή SAMSUNG Messages, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει διαθέσιμη για λήψη μέσω του Galaxy Store. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες στην έκδοση αυτή.