Η SAMSUNG υπόσχεται επτά χρόνια ενημερώσεων και για τις έξυπνες τηλεοράσεις της

1 μήνας πριν
samsung smart tv in living room

Επτά χρόνια αναβαθμίσεων λογισμικού και ενημερώσεων ασφαλείας υπόσχεται πλέον η SAMSUNG για τις έξυπνες τηλεοράσεις της με λειτουργικό σύστημα Tizen OS. Η κίνηση αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον τομέα των ενημερώσεων των smart TV, οι οποίες συχνά παραμελούνται σε σύγκριση με άλλες συσκευές όπως smartphones και tablets.

Σύμφωνα με αναφορές, η νέα πολιτική της SAMSUNG αφορά τόσο τις κρίσιμες διορθώσεις ασφαλείας όσο και τις γενικές ενημερώσεις λογισμικού. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια εποχή όπου οι ενημερώσεις λογισμικού θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συσκευών στο διαδίκτυο.

Παρόλο που η SAMSUNG δεν είναι η πρώτη εταιρεία που δεσμεύεται για καλύτερες πρακτικές ενημερώσεων στις τηλεοράσεις της, προσφέρει την πιο μακροχρόνια εγγύηση στην αγορά. Για παράδειγμα, η LG είχε ανακοινώσει πέρυσι τουλάχιστον τέσσερα χρόνια αναβαθμίσεων λειτουργικού συστήματος για τα μοντέλα τηλεοράσεων του 2024, καθώς και για ορισμένα μοντέλα του 2023 και 2022.

Η νέα πολιτική της SAMSUNG αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εμπειρία των χρηστών. Μέχρι τώρα, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο οι καταναλωτές να αγοράζουν μια νέα έξυπνη τηλεόραση, μόνο για να διαπιστώσουν ότι μετά από λίγα χρόνια δεν υποστηρίζονταν πλέον νέες υπηρεσίες streaming και εφαρμογές. Με την επέκταση του κύκλου ενημερώσεων στα επτά χρόνια, αυτό το πρόβλημα αναμένεται να εξαλειφθεί.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οπτικών Οθονών της SAMSUNG Electronics δήλωσε χαρακτηριστικά: "Με την επταετή δωρεάν αναβάθμιση του Tizen που εφαρμόζεται στις τηλεοράσεις με τεχνητή νοημοσύνη, θα διευρύνουμε το χάσμα στο μερίδιο αγοράς με τις κινεζικές εταιρείες." Η αναφορά στις "τηλεοράσεις με τεχνητή νοημοσύνη" υποδηλώνει ότι η νέα πολιτική ενημερώσεων θα εφαρμοστεί πιθανότατα σε όλα τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν το 2024, ενώ ενδέχεται να συμπεριλάβει και ορισμένα high-end μοντέλα του 2023.

Η κίνηση της SAMSUNG έρχεται σε μια περίοδο όπου παρατηρείται μια γενικότερη τάση προς πιο ασφαλείς και καλύτερα συντηρημένες πλατφόρμες στον χώρο των smart TV. Πολλές μικρότερες πλατφόρμες έχουν εγκαταλειφθεί υπέρ πιο διαδεδομένων λύσεων όπως το Android TV και το Fire TV. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Panasonic, η οποία πρόσφατα εγκατέλειψε το δικό της σύστημα myHomeScreen προς όφελος της πλατφόρμας streaming της Amazon.