Η TESLA λανσάρει ασύρματο φορτιστή 300 δολαρίων που μπορεί να φορτίσει τρεις συσκευές Qi ταυτόχρονα

1 έτος πριν
TESLA ασύρματος φορτιστής

Η ιδέα είναι κάπως παρόμοια με το AirPower που ήθελε να κατασκευάσει η APPLE, καθώς οι τρεις συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στην επιφάνεια φόρτισης του φορτιστή της TESLA, με ταχύτητα 15W για την καθεμία.

Η TESLA αναφέρει ότι ο γωνιακός σχεδιασμός της επιφάνειας φόρτισης είναι εμπνευσμένος από την εμφάνιση του Cybertruck ενώ διαθέτει περίβλημα από αλουμίνιο με επιφάνεια alcantara και αποσπώμενη μαγνητική βάση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φόρτιση σε επίπεδη θέση ή υπό γωνία.

Διαθέτει ακόμα τεχνολογία FreePower(R), η οποία φορτίζει τις συσκευές σου φτάνει αυτές να υποστηρίζουν το πρότυπο Qi, όπως smartphones ή ακουστικά που τοποθετούνται οπουδήποτε στην επιφάνειά του χωρίς ακριβή ευθυγράμμιση.

Η APPLE τον Σεπτέμβριο του 2017 ανακοίνωσε το AirPower, έναν φορτιστή πολλαπλών συσκευών που έχει σχεδιαστεί για να φορτίζει ταυτόχρονα το iPhone, το APPLE Watch και τα AirPods. Η APPLE ήθελε οι χρήστες να μπορούν να τοποθετούν τις συσκευές τους οπουδήποτε πάνω στο AirPower για να τις φορτίζουν, αλλά τα επικαλυπτόμενα ασύρματα πηνία που απαιτούνταν ήταν προβληματικά, με την APPLE να συναντά προβλήματα διαχείρισης θερμότητας και παρεμβολών που εμπόδισαν τη βιωσιμότητα του προϊόντος. Ενώ το AirPower επρόκειτο να κυκλοφορήσει το 2018, δεν εμφανίστηκε ποτέ και η APPLE επιβεβαίωσε την ακύρωσή του το 2019.

Η επιφάνεια φόρτισης του φορτιστή της TESLA χρησιμοποιεί το FreePower, μια τεχνολογία της Aira που έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες πλατφόρμες ασύρματης φόρτισης, όπως το Base Station Pro της Nomad. Το Base Station Pro της Nomad υποστήριζε επίσης φόρτιση από οποιοδήποτε μέρος της επιφάνειας, αλλά αποδείχθηκε προβληματικό, επειδή δεν λειτουργούσε καλά με το iPhone 12 ενώ αργότερα μια ενημέρωση firmware πρόσθεσε στην εξίσωση περισσότερα προβλήματα.

Ενώ η ιδέα της TESLA είναι παρόμοια με αυτό που ήλπιζε να επιτύχει η APPLE με το AirPower, περιορίζεται σε συσκευές που βασίζονται στο πρότυπο Qi, όπως το iPhone, η σειρά Galaxy S, τα AirPods κ.α. Στις συμβατές συσκευές δεν περιλαμβάνονται κυρίως έξυπνα ρολόγια όπως το APPLE Watch και το Galaxy Watch, καθώς και πιο φθηνά smartphones.