Η Tesla «ξεφορτώνεται» το 75% των Bitcoin που είχε στην κατοχή της

1 έτος πριν
tesla

Η Tesla Inc προχώρησε στην πώληση του 75% του συνόλου των bitcoin που είχε στην κατοχή της, γνωστοποίησε ο γνωστός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα αποτελέσματά του για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο του 2022.

Αποτελώντας ένα μικρό σοκ για το χώρο των κρυπτονομισμάτων, η εταιρεία του Elon Musk αποκάλυψε ότι μετέτρεψε περίπου το 75% της συμμετοχής της σε Bitcoin σε δολάρια, προσθέτοντας περίπου 963 εκατομμύρια δολάρια στον ισολογισμό της. Ωστόσο, η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία τον Φεβρουάριο του 2021, είχε ανακοινώσει με κάθε επισημότητα ότι είχε επενδύσει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στο bitcoin, αλλά πούλησε το 10% της συμμετοχής της τον Απρίλιο, μόλις δύο μήνες αργότερα.

Η Tesla ανέφερε επίσης ότι η συμμετοχή της σε κρυπτονομίσματα έχει πλέον μειωθεί στα 218 εκατομμύρια δολάρια ενώ η απομείωση του bitcoin έβλαψε την κερδοφορία της εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο. Η ανακοίνωση επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία από τις αρχές του χρόνου έχει σημειώσει σημαντική πτώση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk δήλωσε στην τηλεδιάσκεψη των οικονομικών αποτελεσμάτων ότι η εταιρεία πούλησε τα bitcoin για να μεγιστοποιήσει τη διάθεση των μετρητών που έχει στα ταμεία της εξαιτίας της αβεβαιότητας που σχετίζεται με την πανδημία και τα μέτρα που παίρνει η Κίνα. Από την Κίνα άλλωστε προέρχεται όχι μόνο ένα σημαντικό μέρος των πωλήσεων της Tesla αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσιά της. Ο Musk πάντως πρόσθεσε ακόμα ότι η πώληση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μια γενικότερη άποψη της Tesla για το μέλλον του διασημότερου κρυπτονομίσματος, το οποίο ο ίδιος προσωπικά συνεχίζει να στηρίζει.

Ωστόσο, η δήλωση του Musk δεν βοήθησε την αξία του bitcoin το οποίο από τα 24.200 δολάρια, σημείωσε πτώση 6% για να φτάσει στα επίπεδα των 22.700 δολαρίων μία μέρα μετά. Πάντως τις επόμενες μέρες το Bitcoin ανέκαμψε ξεπερνώντας άλλη μια δυσκολία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο CEO της Tesla είναι θερμός υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων και κυρίως του dogecoin. Mάλιστα για ελάχιστες εβδομάδες είχε δώσει τη δυνατότητα αγοράς ενός Tesla με bitcoin, πριν κάνει στροφή 180 μοιρών με τη δικαιολογία ότι το ενεργειακό αποτύπωμα του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος δεν ταυτίζεται με τον ευρύτερο στόχο της Tesla για το περιβάλλον.